Haberler

Mumcu: Seçimin de Mortgage'ni Yapmaya Çalışıyorlar"

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, İktidarı "Ensesi Kalınların Hükümeti" Olmakla Suçlarken, "Bu Seçim Mandacı Bir İktidardan Türkiye'yi Kurtarma Seçimi Olacaktır" Diye Konuştu.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, iktidarı seçimin de mortgagenı yapmaya çalışmakla suçladı.

Mumcu, partisinin Trabzon İl Kongresi'nde konuştu. Park Restaurant'da gerçekleşen il kongresine eşi Işın Mumcu ile katılan Erkan Mumcu, "Vallahi biz onları yeneceğiz" dedi. Türkiye'nin "istikrar" diye diye uyutulduğunu savunan Mumcu, itaat eden değil, meydan okuyan bir Türkiye istediklerini söyledi.

Mumcu, beş parmağın her birinin de biricik olduğunu belirterek, "Bu vatanın evlatları bir ananın evlatları gibi kardeş" diye konuştu. Türkiye'nin önündeki seçimin "uydu devlet mi bağımsız devlet mi" seçimi olacağını kaydeden Mumcu, Türkiye'nin bütün varlıklarının küresel sermayeye peşkeş çekildiğini iddia etti.

Hrant Dink cinayeti sonrası Türkiye'nin bilinçaltına suçluluk ekilmek istendiğini belirten Mumcu, olay sonrası "Trabzon'da ne oluyor" diye sorulduğunu belirtirken, "Bu soruna kadar İstanbul, Bursa, Mersin'de ne oluyor diye sordun mu?" dedi. Mumcu, her sene tarımdaki bir milyon kişinin kentlere gittiğine işaret etti.

Mumcu, hükümetin kömür, gıda yardımlarına konuyu getirerek, şehirlerde soluk almanın mümkün olmadığını, dağıtılan kömürlerin bebeklerin ciğerlerine kanser tohumlarını ektiğini savundu.

Mumcu, mortgage yasasına atıfta bulunarak, "Millete ait olanı millete lütuf gibi dağıtıp, milletin iradesini ipoteğe almaya çalışıyorlar. Seçimin de mortgage'nı yapmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

"ASLAN GİBİ KÜKREYENLER KEDİ GİBİ MİYAVLIYOR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce Irak'a müdahaleden bahsettiğini anımsatan ve "Şimdi ne oldu" diye soran Mumcu, "Biz herkesle konuşuruz" denildiği belirterek, "Bir ay önce aslan gibi kükreyenler üzülerek söylüyorum ki, kedi kedi miyavlıyorlar" dedi.

AKP'YE "MANDACI" BENZETMESİ

Mesut Barzani'nin seçimini yaptığını belirten ve "AKP iktidara gelmeli, biz AKP'yi destekleyeceğiz" dediğini ifade eden Mumcu, "Bütün milletime sesleniyorum: Barzani seçimini yaptı. Barzani'nin seçimi AKP. Siz de bir seçim yapın. Öyle bir seçim yapın ki Türkiye'nin bağımsızlığına kastedenlerin, Türkiye'nin bütünlüğüne kastedenlerin hevesleri kursaklarında kalsın. Mandacıları tarihin çöplüğüne atmanın zamanı geldi ve geçiyor" dedi.

Mumcu, iktidarı "haram sofra"larına oturmakla suçlarken, "Artık kimsesizlerin değil ensesi kalınların hükümeti oldular" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title