Haberler

Mumcu: "Erdoğan Cumhurbaşkanlığı'nı Hak Etmiyor"

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Yönelik Olarak "Liyakati, Birikimi ile Ülkeye, Millete Sadakati ile Cumhurbaşkanlığı'nı Hak Etmiyor. Halkına Yalan Söyleyen Birisinin Cumhurbaşkanı Olmayı Taşıyamayacağını Söylüyorum" Dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak "Liyakati, birikimi ile ülkeye, millete sadakati ile Cumhurbaşkanlığı'nı hak etmiyor. Halkına yalan söyleyen birisinin Cumhurbaşkanı olmayı taşıyamayacağını söylüyorum" dedi.

Mumcu, bütçe üzerinde partisi adına yaptığı son konuşmasında, hükümete yüklendi. Hükümetin ekonomi ve özelleştirme politikalarını eleştiren Mumcu, IMF mektubunun "açık kölelik beyanı" olduğunu savunarak, "Türkiye, bu hükümetten acil olarak kurtulmalı" dedi.

GEZDİNİZ NE OLDU?

Başbakan Erdoğan'ın dış gezilerle iftihar eden bir Başbakan olduğunu belirten Mumcu, "O kadar gezdiniz ne oldu itibarınız mı arttı? Türkiye'nin İslam ülkelerinde itibarı arttı mı? Kendi ülkelerinde kaçacak delik arayan Arap şeyhleri nezdinde itibarınızın artması, İslam toplumları nezdinde itibarınız arttığı anlamına gelmez" dedi.

HALKIN PARASINI ÇALANLAR ŞEREFSİZDİR

Mumcu, şöyle devam etti:

"Halkın parasını çalanlar her yerde ezeli ve ebedi onursuzlukla suçlanacaktır mahkum edilecektir, haysiyetsizlik, onursuzluk, şerefsizlik damgasını yemiş olacaklardır. Bundan gocunacak olanlar, halkının ekmeğini çalanlardır. Hani yolsuzlukla mücadele edecektiniz, yolsuzlukla mücadele eden insanları partinizden ihraç ettiniz. Yasaklardan anladığınız tek şey Erdoğan'ın yasağı. Bu ülke 10 yıldır tek kişinin yasağı ile uğraşıyor. Türkiye 1994'den bu yana Erdoğan yasaklanacak mı, müftü mü olmalı, şiir mi okusun, Cumhurbaşkanı olabilir mi? Ayşe'nin maceraları gibi yaşamadığı hiçbir şey kalmadı. O her şey oldu. Türkiye'ye ne oldu?"

CHP'YE TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı tartışmalarına da değinen Mumcu, CHP'ye "Başbakan olan niye cumhurbaşkanı olmasın? Başbakan olurken itiraz etmediniz de cumhurbaşkanı olurken niye itiraz ediyorsunuz" diye tepki gösterdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NI HAK ETMİYOR

Mumcu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "Liyakati, birikimi ile ülkeye, milleti sadakati ile cumhurbaşkanlığını hak etmiyor. Halkına yalan söyleyen birinin cumhurbaşkanı olmayı taşıyamayacağını söylüyorum. Sabah söylediği bir yalanı akşam söylemek zorunda kalan birinin bu onurlu makamı hak etmediğini söylüyorum" sözlerine AKP'li milletvekilleri "Ne yalan söyledi" diye tepki gösterdi. Mumcu, AKP'lilere, şu karşılığı verdi:

"Yasaklarla, yolsuzluklarla mücadele edecektiniz. Ne oldu? İhanet edenlere bin kere yazıklar olsun. Zulmün görünür görünmez orduları ile işbirliği yapanlara yazıklar olsun. Allah, kitap denilerek toplananları eşe dosta dağıtanlara yazıklar olsun, hırsızlara, sahtekarlara, yalancılara, babalar gibi satanlara, sadece kendi çocuklarına babalık yapanlara yazıklar olsun. İstanbul Belediyesi'nden gelen adamlarla ihale işleri düzenleyenlere yazıklar olsun."

DOKUNULMAZLIĞI KALDIR

Mumcu, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda da Başbakan Erdoğan'a tepki göstererek, "Başbakan 'tüm dokunulmazlıkları kaldırmaya söz verdim' diyor. Elinden tutan mı var? Niye kaldırmıyorsunuz? Neden korkuyorsunuz? Veremeyecek hesabınız yoksa neden korkuyorsunuz? Paşanın da amirin de başbakanın da memurun da dokunulmazlığını kaldıralım, hadi gösterin cesaretinizi. Milletin verdiği oylar babanızın malı mı? Çiftlik mi burası" dedi.

HABERTÜRK'Ü MECLİS TV SANDILAR

Mumcu konuşurken, Genel Kurul'a "Meclis TV yayını kesildi" notu gitti. Mumcu, kendisine iletilen notu kürsüden söyleyerek, "Meclis TV ben konuşurken reklama girmiş. Hayırlı işler" dedi.

TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin, Anavatan Partisi milletvekillerinin tepki göstermesi üzerine, "Bir milletvekili arkadaşım yayın devam ediyor diyor" şeklinde araya girdi.

Olayın, Anavatan Partisi grup başkanvekillerinin Habertürk'ten Mumcu'nun konuşmasını izlediğini, Habertürk'ün yayını kesip reklama girmesi üzerine Meclis TV'nin yayınının kesildiğini sandığı anlaşıldı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title