Haberler

Ankara Büyükelçiliği Önünde Tek Kişilik Oturma Eylemi

Güncelleme:

Üniversite öğrencisi Nazlıcan Kübra Sönmez, Mısır'da 528 kişiye verilen idam cezasını protesto etmek için oturma eylemine başladı.

Üniversite öğrencisi Nazlıcan Kübra Sönmez, Mısır'da 528 kişiye verilen idam cezasını protesto etmek için oturma eylemine başladı.

Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde eylemine başlayan Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elinden bu kadarının geldiğini belirterek, "Sosyal medyada çok şey paylaşıyoruz, yazıyoruz ama hiçbir sonuca varamıyoruz. Bunun da sonuca varacağı muallak ama bir şey yapmak istedim" dedi.

Sönmez, Mısır'da insanlık suçu işlendiğine dikkati çekerek, idam cezalarını adil bulmadığını ve bir Müslüman olarak konuya ayrıca hassasiyet gösterdiğini ifade etti.

Sınav haftasında olması dolayısıyla derslerine Büyükelçilik önünde oturarak çalışabileceğini düşünerek eyleme başladığın anlatan Sönmez, hem arkadaşlarından hem de sosyal medyadan büyük destek geldiğini dile getirdi.

Sönmez, idam kararları kaldırılana kadar elçilik önünde oturmayı planladığını ancak destekçileriyle istişare yaparak karar vereceğini aktararak, "Arkadaşlarımı da aştı durum artık. Bu konuda dertlenen herkes gelmeye başladı. Benim tek başıma yaptığım bir eylem olmaktan çıktı, bir topluluk haline geldik. İnşallah hayırlara vesile olur" diye konuştu.

-mısırın ankara büyükelçiliği

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title