Haberler

"Minik Ellerden Büyük İşler" Projesi

Lapseki'de, "Minik Ellerden Büyük İşler" projesi başlatıldı.

Lapseki'de, "Minik Ellerden Büyük İşler" projesi başlatıldı.

Plevne Ortaokulu spor salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Çanakkale İl Temsilcisi Hüseyin Şengil, burada yaptığı konuşmada, 21-26 Mart Orman Haftası ve Şehitler Haftası kapsamında startını verdikleri "Minik Ellerden Büyük İşler" tohumdan fidana projesinin yararlı olacağına inandıklarını söyledi.

Projenin ilk adımında kentte bu yıl içinde 5 bin, ikinci yılda 5 bin, üçüncü yılda da 5 bin olmak üzere toplam 15 bin adet fıstık çamı fidanının çocuklar tarafından dikilip yetiştirileceğini belirten Şengil, "Bu yılki hedefimiz olan 5 bin tohumun öğrenciler tarafından polietilen tüplerde büyütülüp, 8-9 ay bakımını üstlendikten sonra, kasım ayında Lapseki Orman İşletme Şefliği tarafından Şahinli Köyü mevkisinde proje için tahsis edilen ormanlık alana, Çanakkale merkezde ise baraj mevkisine geniş katılımlı şenliklerle dikilmesi hedeflenmiştir" dedi.

Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı da Milli Eğitim Teşkilatı olarak birinci vazifelerinin sağlıklı nesiller yetiştirmek olduğunu anımsattı. Hem bedenen hem de ruhen sağlıklı nesiller yetiştirmek mecburiyetinde olduklarını belirten Tavlı, şöyle devam etti:

"Sağlıklı nesiller yetiştirmenin ayaklarından bir tanesi de çevreye saygılı, çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek. İşte biz bugün burada ÇEKÜD'ün önderliğinde orman işletme şefliğimizle, ilçe kaymakamlığımızca, belediye başkanlığımızca bir adım atıyoruz. Hangi kurumda çalışırsa kim olursa olsun çevreye duyarlı değilse yeşili sevmiyorsa farkındalık yaratamaz. Aslında insanoğlu hayatını devam ettirirken hangi işle uğraşırsa uğraşın çevreye duyarlı olmak mecburiyetinde. Bu projeye katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilerle birlikte tohum ve fidanları diktiler. - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Lapseki Yerel Haberler

title