Haberler

Milli Savunma Bakanı Gönül: "Hiçbir Silahımızın Üzerinde Sınırlama Yok"

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Amacımız terörle mücadele olduğu için hiçbir sınırlama yoktur. Hiçbir silahımızın üzerinde sınırlama yoktur" dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşüldü. Gönül, Meclis'te kabul edilen tezkerenin icracı makamının Dışişleri Bakanlığı, Meclis'te terörle ilgili soruların birinci derece muhatabının ise İçişleri Bakanlığı olduğunu belirterek, terörle mücadele konusunda ek bütçe istenmesi halinde konunun detaylı bir şekilde görüşülebileceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Amacımız terörle mücadele olduğu için hiçbir sınırlama yoktur. Hiçbir silahımızın üzerinde sınırlama yoktur" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşüldü.

Gönül, Meclis'te kabul edilen tezkerenin icracı makamının Dışişleri Bakanlığı, Meclis'te terörle ilgili soruların birinci derece muhatabının ise İçişleri Bakanlığı olduğunu belirterek, terörle mücadele konusunda ek bütçe istenmesi halinde konunun detaylı bir şekilde görüşülebileceğini söyledi. Gönül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, terörle mücadelede küçük bir eşkıya grubuyla değil, dünyanın belli bir kısmıyla mücadele ettiğini kaydetti.

Soruları yanıtlayan Gönül, terör olaylarında ve sınır ötesi operasyonlarda Türkiye'nin elindeki silahları kullanıp kullanamayacağının sorulması üzerine, "Son zamanlarda geliştirilen bir konsept var; Güvenliğinizi sağlamak için nerede hareket etmeniz gerekiyorsa orada hareket edin. Bu konseptle de buna imkan verilmektedir. Kara ve hava kuvvetlerimiz, hiçbir sınırlama olmadan bu silahların kullanılması mümkün olacaktır" yanıtını verdi.

Vecdi Gönül, tezkerenin amacının, bölgeyi güvenli bir sığınak olarak kullanan terör örgütü olduğunun ifade etti. Gönül, olası bir operasyonun uluslararası hukuk kurallarına göre yapılacağını belirtti.

Gönül, "Sınır güvenliğini artıran projeler var mı?" şeklindeki bir soruya karşılık da "Evet var. Terörle Mücadele Yüksek Kurulunda da görüşülüyor. Jandarma Komutanlığının bunun için talep ettiği önemli bir para, kendilerine transfer edilmiştir. Projeleri hazırdır. Sanıyorum Jandarma Genel Komutanlığı en kısa zamanda buna başlayacaktır" diye konuştu.

Bakan Gönül, gazilerin durumuna da değindi. Kore savaşına katılan herkesin "gazi" kabul edildiğini ancak Güneydoğu için durumun farklı olduğunu bildirdi. Gönül, konuyla ilgili şunları söyledi:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title