Haberler

Mika- Der'den Kimsesiz Çocuklara Yardım

Nesrin Ercan, Arzu Sabancı, Arzu Çebi ve Üyeler Mehtap Bayraktar ile Açelya Kılıç, Zonguldak'ta Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Bünyesindeki Yurt ve Evlerde İncelemelerde Bulundu.

MİKA- DER Başkanı Nesrin Ercan, Başkan Yardımcıları Arzu Sabancı, Arzu Çebi ve üyeler Mehtap Bayraktar ile Açelya Kılıç, Zonguldak'ta Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki yurt ve evlerde incelemelerde bulundu. Merkezi İstanbul'da bulunan MİKA-DER'in yönetim kurulu üyeleri, önce Ereğli İlçesi'ndeki Ereğli Kız Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret etti. 35 öğrencinin kaldığı yurdu gezen MİKA- DER Başkanı Nesrin Ercan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü'den bilgiler aldı. Yurtta kalan kız öğrencilerin isteklerini dinleyip notlar alan Nesrin Ercan, yurt bünyesinde kız öğrencilerin yemek yapmayı öğrenip vakit geçirebilecekleri bir uygulama mutfağı yaptıracaklarının sözünü verdi.

Nesrin Ercan ve yanındakiler, daha sonra Zonguldak'a geçip burada yeni açılacak olan Erkek Sevgi Evi'ni gezdi. Merkez Çocuk Yuvası'nın geçen yıl kapanmasının ardından başlatılan Sevgi Evleri uygulaması kapsamında Rüzgarlımeşe Mahallesi'nde açılacak 3'üncü evi gezen Nesrin Ercan, 7- 12 yaş grubu çocuklarının kalacağı evin tüm tefrişatını dernek olarak karşılayacaklarını söyledi.

Buradan Çaycuma İlçesi'ne geçerek 28 öğrencinin kaldığı Erkek Yetiştirme Yurdu'nda da incelemelerde bulunan MİKA- DER yöneticileri, daha sonra kentten ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title