Haberler

Microsoft Türkiye Bilgi Notu

Bilgisayarınız güvenliği için en doğru seçim Internet Explorer 9

Tarayıcılar, internette yer alan ve bilgisayarları tehdit eden pek çok risk faktörüne karşı ilk savunma hattıdır ve anti-virüs ile diğer güvenlik programlarıyla beraber kullanıcıları internetteyken güvende tutmak açısından çok önemli bir rol oynar.

Geçtiğimiz haftalarda bağımsız bir internet güvenliği araştırma ve test kuruluşu olan NSS Labs tarafından yayımlanan raporlarda, Internet Explorer 9'un zararlı yazılımlara karşı güvenlikte lider tarayıcı olduğu bir kez daha belgelendi. SmartScreen filtresi sayesinde Internet Explorer, sosyal mühendislik aracılığıyla tasarlanmış zararlı yazılımların saldırılarına karşı diğer tarayıcılara göre kat kat daha fazla koruma sağlıyor.

NSS küresel raporuna göre Internet Explorer 9, tehditlerin %96'sını SmartScreen URL filtresi, ek %3.2'sini de Uygulama İtibarı sistemi ile yakalayarak kötü niyetli yazılımları engellemede %99'un üzerinde bir başarı oranı gösterdi. Ekte yer alan grafikte, çeşitli tarayıcıların test sonuçlarını karşılaştırmakta ve Internet Explorer'in rakibi tarayıcılardan en az 5 kat daha fazla zararlı yazılım engellediğini göstermektedir.

Asya-Pasifik bölgesinde ve Avrupa'da yaşayan insanlara yönelik sosyal tasarımlı zararlı yazılımları inceleyen diğer raporlarda da, ekte de görebileceğiniz üzere tüm bölgelerde sonuçlar aynı – Internet Explorer 9 kullanıcılarını tehditlerden korumak konusunda liderliğini sürdürüyor.

Zararlı yazılımları engellemekteki hızından da anlaşılabileceği üzere; Microsoft, SmartScreen'in sunduğu koruma ve kaliteyi geliştirmeye devam etmekte. Ekim 2011 NSS raporundan bu yana SmartScreen filtresinin bir tehditi engellemesi %28 daha hızlı hale geldi ve Uygulama İtibarı da ortalamaya dahil edildiğinde engelleme hızındaki bu artışın %85'e çıktığını görülüyor. Sadece teknolojinin etkinliği değil, sosyal tasarımlı zararlı yazılımları tespit etme hızı da geliştirilmiş durumda. Internet Explorer 9 kullanıcıları açısından ise bu, çok daha az virüs ve güvenlik sorunu anlamına geliyor.

AVG Technologies firmasından Bruce Hughes tarafından yapılan bir açıklamaya göre, "Kullanıcılar sosyal tasarımlı zararlı yazılımlar ile, yetkisiz erişim kazanma amaçlı sitelere oranla 4 kat daha sık karşılaşıyor." Bu tehdit daha da yayıldıkça, tüketicilerin daha iyi korunma ihtiyacı ortaya çıkıyor ve özellikle bu tehditle mücadele için tasarlanan Internet Explorer 9 SmartScreen filtresi gibi araçların önemi gün geçtikçe artıyor.

Internette güvenli bir şekilde gezinme konusunda, esas farkı kullandığınız tarayıcı yaratır. Eğer hala edinmediyseniz, Internet Explorer 9'u indirin ve siz de daha güvenli internet deneyimini hemen şimdi yaşamaya başlayın.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Teknoloji Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title