Haberler

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı: TFF'ye Kayyum Atansın

Güncelleme:

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bütçesi görüşülerek kabul edildi. Komisyonda söz alan eski futbolcu MHP Milletvekili Saffet Sancaklı Futbol Federasyonunu eleştirdi, kayyum önerisinde bulundu.

GazeteDuvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı konuşmasında "Türk sporu, hakikaten artık kan kaybetmekten öteye gitmiş, çok çok kötü durumda" dedi. 2002-2018 yılları arasında tesis sayısında 1992 artış yapıldığına dair sunuma dikkat çeken Sancaklı, "Türkiye tarihinin en çok tesisinin yapıldığı, imkânların arttığı, paranın olduğu zamanda biz Türk spor tarihinin en kötü neticelerini alıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Sancaklı, 4 yılda bir yapılan son üç olimpiyatta Türkiye tarihinin en kötü sonuçlarının alındığını, madalyaların bir kısmının da 'devşirme sporculardan' geldiğini söyledi.

"TAKIMLAR BORÇ BATAĞINDA"

Süper Lig'de 18 tane takımda 20'şer yönetici olsa 360 kişiden hiçbirinin millî futbolcu olmadığına dikkat çeken Sancaklı, şöyle devam etti:

"Türk futbolu uçurumdan aşağıya uçmuş vaziyette. Şöyle ki: Sadece 4 büyük kulübümüzün, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon diye nitelendirdiğimiz takımların borcu 12 milyarı geçmiş. Yani bugünkü faizlerle ortalama yüzde 30'dan deseniz 12 milyarın yıllık faizi 3,6 milyar TL, dört kulübün ödemesi gereken sadece faiz miktarı. 30'dan hesaplasan 3,6 milyar lira yapar ki bunu hiçbir kulübün gelirinin karşılaması mümkün değil."

Federasyon seçimlerini de eleştiren Sancaklı, "İktidara yakın insanlar olur, 20 küsur milyon oy alan bir partiden bahsediyoruz, tabii ki olacak ama ehil insanları koysaydınız keşke de Türk sporu bu hâle gelmeseydi. Mümkün olduğu kadar yandaşlar, akrabalar ve onlardan kurulu olduğu için de Türk spor tarihinin en kötü günlerini yaşıyoruz" dedi.

"ŞİDDET TRİBÜNE YANSIRSA YUGOSLAVYA GİBİ OLUR"

Futboldaki şiddet konusuna dikkat çeken Sancaklı, şu uyarılarda bulundu:

"Tribünlerde olaylar başladığı zaman nasıl durduracağız? Yugoslavya'da savaş, Partizan-Mostar maçından sonra başladı. Tribünlerde başlayan olaylarla tetiklendi, tetiklendi, tribünlerde olaylar bir başladı, ondan sonra da ülke 7'ye bölündü. Şimdi, bu FETÖ ve diğer terör örgütlerinin boş durduğunu mu zannediyoruz? Hayır. Futbol terörü üzerinde çalışıyorlar ve eğer biz bazı şeylere Meclis, bakanlık, Cumhurbaşkanı olarak müdahale etmezsek arkadaşlar bu işin sonu kötü."

"BU KADAR YABANCI FİNAL Mİ GETİRİYOR?"

Futbolda yabancı konusunda da değinen Sancaklı, 14 yabancıyı kim getirdiyse acil şekilde futboldan el çektirilmesi önerisinde bulundu. "Türk futbolcularının fiyatlarını düşürmek için 14 yabancıyı serbest bıraktık. Bir de Avrupa kupaları, işte Avrupa şampiyonaları falan başarı lazım" savunmasını da eleştiren Sancaklı, "Bu kadar yabancı geldi de şu anda bizim takımlarımız Şampiyonlar Liginde final mi oynuyor?" diye sordu.

Futbolda ayrışmaya dikkat çeken Sancaklı kayyum önerisinde bulunarak şunları söyledi:

"Futbol Federasyonu Başkanı hiçbir stada gidemiyor, hiçbir kulüp başkanı rakip takımın deplasmanına gidemiyor, her yerde tepki var her yerde olaylar var. Neymiş? Seçilmiş. Yok, arkadaşlar, seçildiyse seçildi, bıraksın gitsin. Burası Meclis. Nasıl ki belediyelere kayyum atayabiliyorsak, yapamayanlara el çektirebiliyorsak bu Futbol Federasyonu ve sporla ilgili -genel konuşuyorum- el çektirelim."

ÖZALAN: SAFFET AĞABEY NİYE BU KADAR AĞIR KONUŞUYOR, BİLEMİYORUM

Komisyonda AK Parti milletvekili Alpay Özalan da söz aldı. Kulüplerin ve Millî Takım'ın son yıllarda aldığı başarısız sonuçların yabancı kuralına bağlanmasını çeşitli ülkelerden örnek vererek reddeden Özalan "Özellikle İtalya, Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere Premier Lig'i şu anda dünyanın en büyük ligi olarak gösteriliyor; buralarda da sınırsız yabancı kuralı uygulanmakta. Ha, nedir eksiğimiz? Oradaki ülkelerde alt yapı düzeni yabancının sınırsız olmasına göre yapılmış, o yüzden belki burada alt yapıların üzerine biraz daha düşmemiz gereken bir konu olabilir" dedi.

Futbolda şiddet konusunda sorumluluğun büyüğünü oyuncuların alması gerektiğini ifade eden Özalan, çözüm olarak eğitim önerdi. Sancaklı'nın Futbol Federasyonu ile ilgili eleştirilerini de değerlendiren Özalan şunları söyledi:

"Saffet Ağabey niye bu kadar ağır konuşuyor Futbol Federasyonu hakkında, onu da bilemiyorum, ancak yapmış olduğu çok güzel şeyler de var, bunları da konuşmak gerekiyor, özellikle alt yapı tesislerinde… Biliyorsunuz, Federasyon'un birinci görevi alt yapı tesislerini en iyi şekilde inşa etmek; bu konuda da gerçekten belki de bugüne kadar olmamış derecede alt yapıya destek vermiş bir Federasyon, o yüzden de kendilerine teşekkür ediyorum."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Saffet Sancaklı Milletvekili Futbol Politika Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (52)

metin:

trabzondan çalınan şampiyonlukta neredeydin sayın sancaklı

6
9
yanıtYanıtla
BUZZY:

Saffet yahu sen Demirörenlerin şirketi hayriyeden olduğunu bilmezmisinde böyle önergeler veririsin iktidarın karşı olduğu bir isim orada 1 gün oturabilir mi laf olsun sansasyon olsun diye bişey sallamışsssın

12
2
yanıtYanıtla
Cahil Sülo:

Saçmalamış.Devlet müdahale etti zaman ,Fifa ve Uefa sizi her organizasiondan men ediyor.

11
2
yanıtYanıtla
beşiktaş 1903:

Şiddeti TFF kendisi tetikledi. geçen sene febe-bjk ziraat kupası maçında febeli taraftarlar şiddetin alasını uyguladı. Ülkenin en değerli geçmişi zaferlerle dolu tecrübesinin kafasını yardı. TFF ceza vermediği gibi yapanları ödüllendirdi. Hocayı suçlu buldu. adalet öldü haberiniz yok. TFF istifa.

9
4
yanıtYanıtla
UFUK:

Futbolu temelli kaldıralım gelin beraberce ne yararı var Allah aşkına futbolun

9
2
yanıtYanıtla
kayserili:

türkiye tarihinin en beceriksiz ve şikeleri ört bas eden tek federasyon budur çok doğru söylemiş derhal el çektirmeliler geldikleri günden beri futbol her branşta battı milli takımda öyle 40 sene evvel 2 sıfır yenilnce sevinen bir millettik şimdi daha kötü durama geldik çok yazık

6
5
yanıtYanıtla
MAVİ ŞİMŞEK:

babası holdinglerin işine karışma diye kovdu. bizde federasyon başkanı bu adam

9
0
yanıtYanıtla
SSK EMEKLİSİ:

SAYIN SANCAKLI HAH MİLLETİN TEK DERDİ BU KALMIŞ DI BUNU DA ÇÖZDÜK MÜ. . . . GARANTİ MİLLİ GELİRİMİZ REFAH SEVİYEMİZ , MUTLULUĞUMUZ TAVAN YAPAR , REKOR FALAN KIRIP HERHAL DE KİŞİ BAŞI GELİR 100. 000 PAUNDA ÇIKARIZ !!!!!!!!

3
6
yanıtYanıtla
Karneci:

Saffet bey tam damara bastı ben şimdi oynan futboldan memnun değilim hatırlarsanız 1990 yıllarda GS FB maçı oynanırken hayat durardı şimdi ise kimse bu maçın yüZüne bakmıyor bırakın ga fb maçını ligde ne heyecen ne neşe ne tat yok türk futbolu bitmiş 1990 yıllardaki futbolu arıyorum kahveler bomboş cılız bir kesim maç seyrediyor Kan kaybediyor türk futbolu

9
0
yanıtYanıtla
SK doğru selahattin kara:

Sayın milletvekili saffet sancaklı çok doğruları söylemiş bu federesyonun artık istifa etmesi lazım yerine adam gibi adam gelmesi lazım. Ha bir de şunu belirmek isterim maçların şifreli olmasını istemiyoruz.

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title