Haberler

MHP Lideri Bahçeli'den Nevruz Uyarısı....

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Barzani'nin Açıklamalarına Sert Tepki Gösterek,'barzani'nin Tehdit ve Saldırıları, Türkiye'ye Savaş İlanı ile Eş Anlamdadır' Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Barzani'nin açıklamalarına sert tepki gösterek,"Barzani'nin tehdit ve saldırıları, Türkiye'ye savaş ilanı ile eş anlamdadır" dedi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, çok ağır tahriklerin hedefi haline getirilen Türkiye'nin, "gerilimin had safhaya ulaşarak kontrolden çıkabileceği, çatışma riski yüksek bir bunalım ortamına hızla sürüklendiğini" savundu.

AKP hükümetinin Türkiye'yi çok ağır bir krizin eşiğine getirdiğini" ileri süren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki bu zor dönemde dört ana kriz dinamiği aynı zaman diliminde buluşacak ve Türkiye bunların toplu ve çoğalan tahribatının etkisi altında kalacaktır.

Bunlardan birincisi, siyasi krize dönüşme riski belirgin hale gelen Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ve sonrasında yaşanacak gerginliklerdir.İkinci tehlike kaynağı, saldırı için pusuda bekleyen kanlı terör ve son dönemde hız kazanan etnik tahrik kampanyalarının kaçınılmaz olarak davet edeceği sonuçlardır.

Kuzey Irak'tan kaynaklanan güvenlik tehditlerinin yeni boyutlar kazanması, Türkiye'nin önündeki üçüncü risk unsurudur.

Son olarak, genel seçim sürecinde AKP'nin kendisine çizdiği siyasi kışkırtıcılık rotası, Türkiye'nin karşısına çok ciddi sorunlar ve gerginlikler çıkarmaya adaydır."

Gelinen noktada "Türkiye'nin önünde çok ciddi bir terör ve siyasi bölücülük gündemi bulunduğunu" belirten Bahçeli,"Barzani'nin tehdit ve saldırıları, Türkiye'ye savaş ilanı ile eş anlamda.Onuru ve haysiyeti olan bir hükümetin bu durum karşısında yapması gereken, buna hak ettiği cevabı vermektir. Ancak, Türkiye'nin milli değerlerinin aşağılanmasını demokratlığın bir gereği sayan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin milli onuru ve haysiyetiyle oynanması karşısında da sessiz kalmıştır.Peşmergelerin Türkiye'nin milli birliğini ve güvenliğini doğrudan hedef alan bu hezeyanları karşısında yine alttan almış ve asgari bir tepki göstermekten bile kaçınmıştır.

ABD Dışişleri Bakanı'nın sonradan tevil etmeye çalışsa da, Kuzey Irak'tan Kürdistan olarak söz ettiği de düşünülürse, Türkiye'yi bekleyen büyük bir kriz kapıya dayanmıştır.Yaklaşan Nevruz, PKK'nın eylem takviminde önemli bir tarihtir. Nevruz'un, devlete karşı direniş günü olarak kutlanması, kitlesel ayaklanma provalarına sahne olması ve İmralı canisi lehine gövde gösterilerine dönüşmesi beklenmelidir.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'ye yaptığı bu büyük ve emsalsiz kötülüğün hesabını mutlaka ama mutlaka verecektir. Cumhurbaşkanı seçilse bile TBMM kararıyla Türk adaleti önüne çıkarılacaktır."

ANKARA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title