Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

"Başbakan Erdoğan'ın Türkofobisi var" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türk milleti" kavramını yıkmak istediğini öne sürerek,

"Başbakan Erdoğan'ın Türkofobisi var" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İmralı ile çözüm sürecini eleştirdi.

Başbakan Erdoğan'ın terör örgütü ve ele başı ile girdiği ilişkilerde, bazı odakların dayatmaları karşısında acziyet içinde olduğunu öne süren Vural, "Bebek katilinin düşünceleriyle yüzde 95 örtüşen birinin zihniyetini PKK zihniyetinin işgal ettiği gayet açık ve nettir" iddiasında bulundu.

Sürece milletin karşı çıktığını savunan Vural, Erdoğan'ın bu nedenle milliyetçiliğe saldırdığını söyledi. Oktay Vural, Erdoğan'ın milleti ayrıştırmayı kendine görev saydığını öne sürerek, "Topla, tüfekle, silahla yapılamayacaklar çözüm adı altında yapılmak isteniyor" diye konuştu.

Başbakan'a göre sorunun "Türk milleti" kavramında ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinde olduğunu ifade eden Vural, şunları söyledi:

"Başbakan'ın zihnini Batı kaynaklı Türkofobi işgal etmiştir. Başbakan Erdoğan'ın Türkofobisi vardır. Avrupa'nın dün İslam medeniyetinin önderliğini yapan türk milletinden korkusu vardı, bugün de Türk korkusunu körükleyen, Başbakan'ın bizatihi kendisidir. Türkofobi oluşturacak şekilde, bu milletin oluşturduğu Türk milleti kavramının içini boşaltmak, hortumlamak ve yıkmak istiyor. Dün fiili saldırılar vardı, bugün sinsi, fikri ve ideolojik saldırılar var. Başbakan, Türklük kavramını kendi siyasi çıkarları için itibarsızlaştırmaya çalışıyor."

Vural, Meclis'in kütüphanesinde milliyetçilikle ilgili 980 kadar kitap olduğunu belirterek, "Milliyetçilik nedir, bunları oku da öğren. Irkçılıkla milliyetçilik bağdaşır mı- Ancak senin gibiler kafatasçılık yapar, 'o Laz, şu Kürt, bu Arap' diye insanları ayırır. Türkofobinin tedavisi için ona bibliyoterapi öneriyorum" diye konuştu.

Erdoğan'ın Midyat'taki konuşmasında "milliyetçiliği ayaklarının altına aldığını" söylediğini anımsatan Vural, "Sayın Başbakan, peygamber efendimizin bir sözünü kendi siyaseti için çarpıtmıştır" dedi.

-"Anketlerle millet yanıltılıyor"-

Anayasa görüşmelerinin İmralı'da, Kandil'de ve Erbil'de yapıldığını iddia eden Vural, İmralı'ya gidecek ikinci BDP heyetinde TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun iki üyesinin olmasının tesadüf olmadığını vurguladı.

Milletin İmralı ile görüşmelere karşı olduğu iddiasını tekrarlayan Vural, AK Parti'nin anketleriyle milletin yanıltıldığını öne sürdü. Vural, Kadir Has Üniversitesi'nin geçen yıl yaptığı araştırmada terör örgütü elebaşı Öcalan ile görüşülmesine destek verenlerin oranının yüzde 20,5 olduğunu, kimseyle görüşülmemesinden yana olanların oranının yüzde 55,5 olduğunu belirtti.

Oktay Vural, Ziraat Bankası'nın tabelalarından "TC" ibaresinin silindiğini, ancak bankanın adının kanunda, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası olduğunu ifade etti. "Yakında Türkiye de demeyelim buraya" diyen Vural, bütün kavramların içinin boşaltılmaya başlandığını savundu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, İmralı'ya gidecek ikinci heyetteki isimlerin, görüşmelerin yeni anayasa çerçevesinde olacağını gösterdiğini söyledi.

Bir yandan İmralı'ya heyet gönderirken bir yandan Kandil'in bombalanmasının

"gaz almak" olduğunu savunan Vural, "Ben size TBMM olarak PKK'yı bertaraf etmek için sınır ötesi operasyon yetkisi verdim. Türk milletinin emri, PKK'yı bertaraf etmek" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kandil'deki yöneticilerin Ankara'ya gelmesi önerisinde bulunduğunun anımsatılması üzerine Vural, "Devlet Konukevi'nde mi ağırlayacaklarmış- Bunları müzakere ortaklarına sormak lazım. Hayaldi gerçek oldu, bunları hayal edebilir miydiniz-" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Oktay Vural Kandil Dağı İmralı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title