Haberler

MHP Genişletilmiş İl Divan Toplantısı

MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, Sinop'un Nükleer Santral Konusunda Yanlış Bir Seçim Olduğunu Belirterek, "En Ucuz ve Çevreye Duyarlı En Temiz Enerjiyi Sağlamak İçin Hidroelektrik Santralleri Kurmalıyız" Dedi.

MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, Sinop'un nükleer santral konusunda yanlış bir seçim olduğunu belirterek, "En ucuz ve çevreye duyarlı en temiz enerjiyi sağlamak için hidroelektrik santralleri kurmalıyız" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Genişletilmiş İl Divan Toplantısı" büyük bir katılımla Ada Otel Tesisleri'nde yapıldı. Divan başkanlığını, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Osman Çakır'ın yaptığı toplantıda konuşan MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, hükümetin Sinop'a nükleer santral kurulmasına yönelik verdiği kararı ve yapılacak olan termik santralleri eleştirdi. Murat Özkan, "Sinop denilince aklımıza, şarkılara, şiirlere konu olmuş bir şehir geliyordu. Bu şehrin bir nükleer santral yada, termik santral yapılarak bu özelliğini kaybetmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Tabi bu yanlış anlaşılmasın. Biz milliyetçiler olarak, Türk milletinin sanayide ve ekonominin tüm dallarında gelişmesini canı gönülden istiyoruz. Ama devleti idare ederken, önceliğin ne olacağını, hangi tarafta, hangi işin yapılacağını iyi bilmek lazım. Nükleer santral yapalım tabi ki. Çünkü nükleer enerji çağın en ucuz enerji kaynağı. Bunu nerde yapalım, bunu çok iyi bilmeliyiz. Bana göre bu konuda Sinop, yanlış bir seçim" dedi.

Termik santrallerin yerine alternatiflerin olduğunu ve Avrupa'nın ikinci el eski teknolojilerinin Türkiye'ye getirilmek istendiğini kaydeden Özkan, "Biz termik santrallerin yapılacak olmasına karşıyız. Sinopluların bu kapsamda çok çevreci ve duyarlı olduklarına inanıyorum. Sinop'un gelişmesinde büyümesinde nükleer yada termik santraller yerine alternatiflerin olması gerektiğini düşünüyorum. Hükümet özellikle bizim hidroelektrik santrallere ve hidroelektrik gücümüze başvurmalı. En ucuz ve çevreye duyarlı en temiz enerjiyi sağlamak için hidroelektrik santralleri kurmalıyız. Biz termik santralleri istemiyoruz. Avrupa'dan sökülen hurda tekstil fabrikaları ülkemize geliyor diye sevinmeyelim. Hurda nükleer yada termik santraller geliyor diye sevinmeyelim. Değerli dostlarım, sizlerin kara kaşına, kara gözüne hayran oldukları için gelip buraya santral kurmuyorlar. Avrupa'daki santralleri çevresel zararları nedeniyle söküyorlar. Yani ileride enerjiyi buradan alacaklar. Biz onların daha iyi yaşaması için elimizden geleni adeta yapacağız" diye konuştu.

Programa, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Osman Çakır, MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Sinop İl Başkanı İsmail Özhan, Samsun İl Başkanı Abdullah Karabıçak, partinin Sinop il ve ilçe yönetimleri, MHP Giresun merkez ilçe teşkilatı üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

(SÖ-MAY-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title