Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şandır Eskişehir'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, "Yol Farklılıklarını Önümüze Koyarak, Bu Toplumu Ayrıştırmaya Kimsenin Yetkisi, Hakkı, Haddi Yok. Buna Fırsat Vermemek Lazım" Dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, "Yol farklılıklarını önümüze koyarak, bu toplumu ayrıştırmaya kimsenin yetkisi, hakkı, haddi yok. Buna fırsat vermemek lazım" dedi.

Şandır, Eskişehir'deki bir grup parti yöneticisiyle birlikte Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya'yı makamında ziyaret etti. Çetinkaya, ziyarette yaptığı konuşmada, artık toplum olarak el ele verip, kenetlenmenin zamanının geldiğini belirterek, "Bizim derdimiz yok. Bu vatan bizim vatanımız. Biz vatanımıza sahip çıkacağız, kardeşliğimizi sürdürmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Ama hakkımızı aramak, halimizi anlatmak da zorundayız. Biz Alevi toplumu olarak namaza, niyaza, oruca asla karşı değiliz. Kim ne derse desin. Bizim de Allahımız bir, Peygamberimiz Hz. Muhammed, kitabımız da Kur'an-ı Kerim. Bizim kapımız açık, emniyet, jandarma getirip, bizim cem evimize kameraları koysun. Bizim düşüncemiz, zikrimiz, inancımız, ibadetimiz nasıl, görsün. Ben ibadetimi istediğim şekilde yaparım. Benim ibadetimin bilirkişisi olamaz. Benim ile Allah arasına kimse giremez. İnandığım gibi ibadet yaparken eğer devletime, milletime zarar veriyorsam, o zaman benim önümü kesersiniz. Anayasa'nın 10. maddesinde bunlar açık olarak ortadadır. Diyanet'e 1 katrilyon 600 trilyon lira arıyorsun, beni bir babanın üvey evladı gibi hep dışlıyorsun. Camilere elektrik, su parası almıyorsun, benim burada halka hizmet ettiğim kurumdan vergi alıyorsun. Biz Alevi toplumu olarak inançlara, inanç bazında ister cami, ister cemevi olsun, devletin parasının, fakirin verdiği vergi alınmasına da karşıyız" diye konuştu.

Yıllardan beri halklarının gasp edildiğini ileri sürerek, cemevlerinin hükümet programına alınmasını isteyen Çetinkaya, şunları söyledi:

"İbadetlerimizi gelsin görsünler, yanlış bir şey yok. Artık bundan sonra Alevi toplumu, hiçbir siyasi partinin 'kafeste kekliği' olmayacak. Herkes özgürce düşündüğü yere oyunu verecek, sadakatli başkanları, siyasi partileri varsa, onların da yanında yer alacağız. Beni ipe götürseler, bunu her gittiğim yerde söyleyeceğim. İstanbul'daki Alevi Vakfı Federasyonu 2. başkanıyım. Ankara'da kurulan federasyonun ilk kurucusuyum, yönetim kurulu üyesiyim. Türkiye'de ne kadar Alevi ve Bektaş-i kuruluşları varsa, beni tanır. Biz bu mücadeleyi dostluk ve kardeşlik için veriyoruz."

Konuşmasında birlik olmanın önemi üzerinde duran MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır ise, "Biz siz diye bir mesele yok. Bu noktada, çok haklı olarak senelerin getirdiği bir dışlanmışlıkla gönülleriniz sitem ediyor. Bunu aşabilmek için biz siz ayrımı yapılamaz. Siz biziz, biz sizsiniz. Bu toplumda birileri böyle söylüyorsa, devletin uygulamalarında bu tür yanlışlıklar var. Ama bu devletin, politikaların uygulamaları ile halkımızın anlayışını ayrıştırmak lazım. Türkiye'de kim kimden rahatsız. Alevisi, Sunni'si, Kürt'ü, Türk'ü iç içe yaşıyor. Et tırnak misali bir olmuş bu insanları, hiçbir sebeple birbirinden ayırmaya kimsenin yetkisi yoktur. Her anlamda farklılıklarımız olabilir. Yol farklılıklarını önümüze koyarak, bu toplumu ayrıştırmaya kimsenin yetkisi, hakkı, haddi yok. Buna da fırsat vermemek lazım" dedi.

Şandır, ibadette herkese aynı imkanların sağlanması gerektiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adalet, birlik bunu gerektirir. İnşallah bunları aşacağız. Bu camiayı siyaseten birilerinin kullanmasına da müsaade etmemek lazım. Bu görüntü de bir rahatsızlık oluşturuyor. Bu da bundan sonra problem olmaktan çıkar, öyle gözüküyor. Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak şunu söylüyoruz. Dünyamız ve bölgemiz bir küresel kuşatmanın, küresel pogramın muhatabı. Gerçekten küresel güçler, bu coğrafyayı yeniden tanzim edebilmek için topla, tüfekle, tüm hukuksuzluğuyla katliam yapıyor. Küresel güçlerin toplumları ayrıştırma oyununa dikkat etmemiz lazım. Toplumları farklılıklarını kimlikleştirerek, kimisine Alevi, Kürt diye ayrıştırarak, temel hak ve özgürlükleri, demokrasi yalanı peşinde, kendi programlarını uygulamak için toplumları birbirine düşman ederek, toplumsal çatışmayı geliştirmeye çalışıyorlar. Bu ülkede, artık hiç kimse ırkından, kafatasından, milliyetinden, milletinden, inancından dolayı ayrışmıyor. Bu coğrafyada yaşayan herkes, Türk milleti. Bunun onuru, şerefini duymamız lazım. Bu ortak paydada geleceği birlikte tanzim etmemiz gerekiyor. Biz, MHP olarak da ayrıcalıklı bir politika takip etmiyoruz."

(HÖ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title