Haberler

"Mevlit Kandili" Mesajları

Güncelleme:

Kastamonu, Tosya ve Taşköprü'deki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri mesaj yayımladı.

Kastamonu, Tosya ve Taşköprü'deki çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, "Mevlit Kandili" dolayısıyla mesaj yayımladılar.

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, mesajında, kandil gibi önemli günlerin manevi duyguları canlandırdığını belirterek, "Mevlit Kandili"nin akrabalık ve kardeşlik duygularının güçlendiği, en değerli manevi gecelerden olduğunu ifade etti.

Hayatı ve davranışlarıyla insanlığa yol gösterici olan Hazreti Muhammed'in güzel ahlakını kendi hayatlarımıza örnek almamız gerektiğini vurgulayan Türköz, şunları kaydetti:

"Yüce Rabbimizin rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede Tosya, ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için de duada bulunarak, barış ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, huzur dolu bir dünya dilemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı gecenin ülkemizin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlamasını diliyor, başta Tosyalı hemşehrilerimin olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam Aleminin mübarek,'Mevlit Kandili'ni tebrik ediyorum."

- Kastamonu Belediye Başkan Vekili Yavuz-

Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, ibadetleri, iyilikleri, güzel davranışları teşvik ederek insanların manevi güzelliklere yönelmesini sağlayan kandil gecelerinin önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

Mesajında, manevi günlerin insanları birbirine yaklaştırarak, birlik ve beraberliği pekiştirdiğini aktaran Yavuz, "Ayrıca toplum ve birey olarak kendimizi sorgulamamıza ve hatalarımızı düzeltmemize de vesile olmaktadır. Manevi duygularımızı canlandıran, sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma vesilesi olan mübarek gecelerimizden biri de Mevlit Kandilidir" ifadelerini kullandı.

-Tosya Belediye Başkanı Şahin-

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, insanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Hz. Muhammed'in kutlu doğumunun yıl dönümünü bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde kutlamanın mutluluğunu yaşayacaklarını belirtti.

İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamberin, Hz. Muhammed olduğunun altını çizen Şahin, şunları kaydetti:

"Sevgili Peygamberimizin tebliğ ettiği İslam dini ile dünya aydınlandı, tek Allah inancı ile kalpler nurlandı. Eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi. O'na inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu. Onun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. İslam tarihi de Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumuyla başlar ve günümüze kadar devam etmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumuyla birlikte dünyaya saçılan sevgi, saygı, barış, bereket ve güzel ahlakın nesiller boyunca en üst seviyede yaşanması dileğiyle, tüm Tosyalı hemşehrilerimizin kandilini kutluyorum."

-Taşköprü Belediye Başkanı Arslan-

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan mesajında, Mevlit Kandili gibi manevi gün ve gecelerde yaşlıların, hastaların, uzaktaki eş, dost ve akrabaların gönüllerine hoş bir seda bırakabilmenin gayreti içerisinde olunması gerektiğini ifade etti.

Hz. Muhammed'in doğum gününün en güzel şekilde idrak edilmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, Türkiye'nin ve tüm İslam aleminin mübarek Mevlit Kandilini kutladı.

-AK Parti Tosya İlçe Başkanı Küçükmorkoç-

AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç mesajında, Hz. Peygamber'in doğumunun insanlık tarihinin en önemli ve en şerefli olayı olduğunu vurgulayan bu kutlu günlerin Peygamberimizin daha iyi tanınmasına, onun verdiği mesajların daha iyi algılanmasına vesile olmasını diledi.

-TÜRKAV Başkanı Yakupoğlu-

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şube Başkanı Cevdet Yakupoğlu, Hz. Muhammed'in tüm Müslümanların hayatlarında en büyük rehber olarak kabul gördüğünü ifade ederek, onun dünyaya gelmesiyle insanlık yeniden hayat bulduğunu belirtti.

Adalet, barış, doğruluk, yardımlaşma, vefa, kahramanlık, vatan sevgisi, çocuk sevgisi gibi yüce hasletlerin Hz. Muhammed'in bizzat şahsında yaşandığını aktaran Yakupoğlu, "Bu ve bunun gibi değerler İslam toplumuna ve tüm insanlığa miras olarak kalmıştır. Bizlere düşen, iki Cihan güneşi sevgili peygamberimizi örnek almak, yeni nesillere onu anlatmak, Mevlit Kandili gecesini anlamına uygun ve gösterişten uzak bir şekilde idrak etmektir" ifadelerini kaydetti.

Muhabir: Mehmet Ulusoylar, Esra Karamuk, Mehmet Tuğcu

Yayıncı: Sinan Özmüş - KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Kandil Dağı Kastamonu Taşköprü Tosya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title