Haberler

Mersin: Mersin, Spor Organizasyonlarına Ev Sahipliği Yapmaya Hazırlanıyor

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Uluslararası Open Water ve Avrupa Yüzme Birliği (Len) Kupası Open Water Final Yarışmaları ile Avrupa Bayanlar Futbol Şampiyonası'nın Ön Elemelerinin, Mersin'de Yapılacağını Belirterek, "Her İki Organizasyon da İlimizin Tanıtımını Sağlayacaktır" Dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Uluslararası Open Water ve Avrupa Yüzme Birliği (LEN) Kupası Open Water Final yarışmaları ile Avrupa Bayanlar Futbol Şampiyonası'nın ön elemelerinin, Mersin'de yapılacağını belirterek, "Her iki organizasyon da ilimizin tanıtımını sağlayacaktır" dedi.

2013 yılında yapılacak olan Akdeniz Oyunları'nın nerede yapılacağına dair kararın, 2007 yılı Kasım ayında belirleneceğini anımsatan Vali Aksoy, söz konusu bekleme sürecinde Mersin'de 1 Eylül 2007 tarihinde 5 kilometrelik Uluslararası Open Water Yüzme Yarışı ve 2 Eylül 2007 tarihinde de LEN Kupası Open Water Final Yarışmaları'nın bayan ve erkekler kategorisinde yapılacağını belirtti. 2 Eylül 2007 tarihindeki 10 kilometrelik Open Water Final Yarışması'nın, bayan ve erkek olmak üzere iki kategoride yapılacağını kaydeden Vali Aksoy, yarışmaya 40 ülke sporcusunun katılmasının beklendiğini ifade etti. Yarışmalar hakkında bilgi veren Aksoy, "Open Water Final Yarışması, Avrupa'nın değişik ülkelerinde, toplam 10 ayak üzerinden yapılan yarışmaların son ayağını teşkil etmekte olup, sporcular, daha önceki 9 ayakta aldıkları puanlarla birlikte, Mersin'de gerçekleştirilecek final müsabakaları ardından elde ettikleri puanlar neticesinde değerlendirilecek ve yarışma ödülleri Mersin'de verilecek. LEN'in en önemli yarışmalarından biri olarak kabul edilen ve ülkemizde ilk kez düzenlenecek olan bu organizasyon, her yıl icra edilmekte olup, 2006 yılının finali İspanya'da yapılmıştır. 2007 yılı LEN'in programında bu organizasyonun ilk ayakları; İngiltere, Fransa, İtalya, Macaristan, Almanya, İspanya ve Hollanda'da yapılacak. 2 Eylül 2007 tarihinde Mersin Kızkalesi'nde yapılacak final yarışları ile 2007 LEN Kupası Yarışması sonuçlanmış olacak" diye konuştu.

Mersin'de yapılacak bir diğer önemli spor organizasyonunun, Avrupa Bayanlar Futbol Şampiyonası'nın ön elemeleri olduğunu belirten Vali Aksoy, 2009 yılında Finlandiya'da yapılacak olan Avrupa Bayanlar Futbol Şampiyonası'nın 18-23 Kasım 2006 tarihleri arasında Mersin ile birlikte Adana'da yapılacak ön elemelerine Türkiye, Hırvatistan, Kuzey İrlanda ve Gürcistan Bayan Milli Futbol Takımları'nın katılacağını kaydetti. Vali Aksoy, "Her iki etkinliğin ilimizin tanıtımına, sporun yaygınlaştırılmasına ve sporun özünde yer alan dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title