Haberler

Mersin Emniyetinde Sertifika Töreni

Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, Koruma Polislerinin Amacının Dışında Kullanılamayacağını Belirterek, "Koruma Polisleri Çanta Taşıyıcısı Değildir" Dedi.

Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, koruma polislerinin amacının dışında kullanılamayacağını belirterek, "Koruma polisleri çanta taşıyıcısı değildir" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı tarafından açılan önemli kişileri koruma kursunu başarı ile bitiren 5'i jandarma komutanlığı 36'sı Emniyet Müdürlüğü personeli olmak üzere 41 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Polisevi'ndeki törende konuşan Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, Önemli Kişileri Koruma (VİP) Teşkilatı'nda görevli personelin zaman zaman amacı dışında kullanıldığına işaret etti. Bu birimde çalışan personelin farklı yeteneklere ve becerilere sahip olduğunu belirten Ekizer, "Bazı insanların kendilerine koruma verilmesi için sahte tehdit mektupları bile yazdıkları olmuştur. Gereksiz yere özel koruma talepleri de yapılıyordu. Artık insanlar bu konuda daha hassas davranmaya başladı. Böylelikle personelimiz de daha iyi sonuçlar elde ediyor. Koruma olarak görevlendirilen bir polisimiz, taşıması için kendisine bir çanta verildiğinde taşıyamayacağını söylemiş. O arkadaşımız doğru bir davranış sergilemiş. Çünkü koruma polisi çanta taşımaz, elektrik ve su faturası yatırmaz. Bunları yaparsa zaten koruma olamaz" dedi.

Koruma Daire Başkanlığı Eğitmeni Emniyet Amiri Numan Çağanoğlu ise, 8 gün süren kurslarda profesyonel personel yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Çağanoğlu, talep gelen illerde koruma kursları düzenlediklerini ve bu kurslarda teorik ve uygulamalı eğitim verdiklerini de sözlerine ekledi.

(HK-HT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title