Haberler

Mersin'deki Selde Kaybolan Sultan, Memleketinde Toprağa Verildi

Mersin'deki selde kaybolan Sultan, memleketinde toprağa verildi Mersin'de 2 ay önce yaşanan sel felaketinde akıntıya kapılarak kaybolan ve 64 gün sonra Muğla'ya bağlı Dalaman açıklarında cesedi bulunan Sultan Uncu, memleketi Hatay'ın Hassa ilçesinde kez toprağa verildi DNA eşleşmesinden...

Mersin'deki selde kaybolan Sultan, memleketinde toprağa verildi

Mersin'de 2 ay önce yaşanan sel felaketinde akıntıya kapılarak kaybolan ve 64 gün sonra Muğla'ya bağlı Dalaman açıklarında cesedi bulunan Sultan Uncu, memleketi Hatay'ın Hassa ilçesinde kez toprağa verildi

DNA eşleşmesinden kimliği tespit edilen genç kadın, Muğla'da gömülü bulunduğu kimsesizler mezarlığından çıkarılarak Hatay'da ikinci kez toprağa verildi

HATAY - Mersin'de 29 Aralık'ta yaşanan sel felaketinde içinde bulunduğu otomobil ile denize sürüklendikten sonra kaybolan ve 64 gün sonra Muğla'ya bağlı Dalaman açıklarında cesedi bulunan Sultan Uncu'nun cenazesi memleketi Hatay'ın Hassa ilçesinde toprağa verildi.

29 Aralık 2016 tarihinde Mersin'de yaşanan sel felaketinde denize sürüklenerek kaybolan ve 22 Ocak 2017 tarihinde 650 kilometre uzaklıkta Muğla'nın Dalaman ilçesi açıklarında denizde balıkçılar tarafından bulunan Sultan Uncu'nun cenazesi, yakınları tarafından Ortaca Adli Tıp Kurumundan alınarak Hatay'ın Hassa ilçesindeki baba evine getirildi. Babaevinde helalliğin alınmasının ardından Uncu'nun naaşı, bugün sabah saatlerinde Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Hassa Asri Mezarlığı'nda yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Olayın geçmişi

Mersin'de 29 Aralık 2016'da meydana gelen sel felaketinde, merkez Toroslar ilçesindeki köprüden geçerken Yalınayak Deresi'ne düşen otomobildeki Serkan ve Fatma Genç çifti hayatını kaybetmiş, 4 yaşındaki kızları Miray ile 25 yaşındaki Sultan Uncu, sel sularında kaybolmuştu. Minik Miray ve Sultan'dan ümit kesilirken 22 Ocak 2017'de olayın yaşandığı bölgeden 650 km ötede, Muğla Dalaman'a bağlı Kapukargın Mahallesi Lakos Koyu'nda balık tutan vatandaşlar bir kadın cesedi buldu.Tanınmaz halde olduğu için kimliği tespit edilemeyen ceset, kimsesizler mezarlığına gömüldü. Cesedin kayıp Sultan Uncu'ya ait olabileceğini düşünen yetkililer, Uncu ailesinden alınan DNA örnekleriyle karşılaştırma yaptı. Yaklaşık 25 gün sonra cesedin Sultan Uncu'ya ait olduğu tespit edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Dalaman Mersin Hassa Muğla Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title