Haberler

Mersin: 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

AK Parti Mersin Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür, Engelli Olmanın Özür Olmadığını, Engellilerin Hayatını Zorlaştırmak ve Onları Yok Saymanın Özür Olduğunu Söyledi.

AK Parti Mersin Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür, engelli olmanın özür olmadığını, engellilerin hayatını zorlaştırmak ve onları yok saymanın özür olduğunu söyledi.

Gür, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarıyla birlikte geçmişte evlere kapanan engellilerin sokağa çıkarak insanca yaşamaya başladığını, çıkarılan Özürlüler Yasası ile çevrelerine yük olmaktan kurtularak, gerek iş hayatında gerekse sosyal yaşamda yerlerini aldığını belirtti. Hükümetin çıkardığı yasalarla nefes alan özürlülerin fiziki yaşamlarını kolaylaştırmanın yerel idarecilere düştüğünü ifade eden Gür, "Ne yazık ki baktığımızda, ne yollarımız, ne toplu taşıma araçlarımız, ne de sosyal yaşam alanlarımızda bu kolaylığı göremiyoruz. Bu vesileyle yerel yönetimleri bu konuda göreve davet ediyor, tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title