Haberler

Memur-sen: "Oyakbank'ın Yabancı Sermayeye Satılması Kabul Edilemez"

Memur-sen, Oyakbank'ın Hollandalı Ing'ye Satılmasını "Kabul Edilemez" Bir Durum Olarak Nitelendirdi. Memur-sen, "Türk Silahlı Kuvvetleri Mensuplarının Maaşlarından Yüzde 10 Pay Kesilerek Oluşturulan Oyakbank'ın, Yabancı Sermayeli Finans Şirketine Satılmasını İçimize Sindiremiyoruz" Açıklamasını Yaptı.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Oyakbank'ın Hollandalı ING'ye satılmasını "Kabul edilemez" bir durum olarak nitelendirdi. Memur-Sen, "Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının maaşlarından yüzde 10 pay kesilerek oluşturulan Oyakbank'ın, yabancı sermayeli finans şirketine satılmasını içimize sindiremiyoruz" açıklamasını yaptı.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, tüm memurlara, satışın iptali için yargı yolu dahil her türlü demokratik mücadelenin verilmesi konusunda çağrıda bulunuldu. Açıklamada, ABD'nin ve Avrupa devletlerinin küresel konumlarını güçlendirmek ve bölgesel yayılma politikalarını tamamlayabilmek amacıyla Türkiye'den banka almak mecburiyetinde oldukları savunuldu. Oyakbank'ın satışının bir defa daha gözden geçirilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, satışın iptal edilmesinin Türkiye'nin menfaatleri aççısından zorunlu olduğu kaydedildi. Türkiye'nin IMF ve Dünya Bankası politikaları ile kuşatıldığı söylenilen açıklamada, Türkiye'nin küresel güçlerin bölgesel yayılmacılık politikalarına hizmet eden bankalarla kuşatıldığı dile getirildi. Açıklamada, "Finans kurumları ülke ekonomilerinin bel kemiğidir. Bu kurumların zarar görmesi ülke ekonomisinin zarar görmesine ve hatta batmasına sebep olacaktır. Türkiye gibi kırılgan bir yapıya sahip ülkeler içinse finans kurumları çok fazla önem arz ediyor. Böylesine önemli bir misyonu olan finans sektörünün denetimi küresel güçlerin eline bırakılmamalıdır" denildi.

"BDDK BU SATIŞI İPTAL ETMELİ"

Açıklamada, sektördeki yabancıların payının yüzde 22.4 olduğu ve halka açık borsa payları ile bu rakamın yüzde 38.8'e çıktığı kaydedildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Tevfik Bilgin'in "Bankalar Birliği başkanının mister bilmem kim olmasına alışamam" sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada, Bilgin başta olmak üzere tüm yetkililere satışın engellenmesi için göreve çağırıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Bu dönemde herkes bir samimiyet sınavı verecektir. Sürekli olarak ulusalcılık adı altında söylemlerde bulunanlar yerli, güçlü ve özel Türk bankası Oyakbank'ın satılmasına sessiz kalmalarına anlam veremiyorum. Memur-Sen olarak satışın gerçekleşmemesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz."

"ULUSOY, SATIŞTAN VAZGEÇSİN OMUZLARIMIZDA TAŞIYALIM"

Açıklamada, Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy'un "Bizim devletimiz satıyor, yabancı devletler alıyor. Bir Türk olarak bu beni üzüyor. Eğer özelleştirilecekse ve satılacaksa Türk firmaları almalıdır" sözleri anımsatılarak, Ulusoy'a çağrıda bulunuldu. Açıklamada, Ulusoy'a bu sözleri propaganda amaçlı mı söylediği sorularak, "Ülke menfaatleri için Oyakbank'ın satışı iptal edilsin, Ulusoy'u omuzlarımızda taşıyalım" ifadesi kullanıldı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title