Haberler

Memorial Hastanesi 11 Altın Adam Şubat Ayı Jüri Toplantısı...

Memorial Hastanesi'nin Sponsorluğunda Bu Sezon 2.'si Düzenlenen 11 Altın Adam Yarışması'nın 6. Jüri Toplantısı Dün Akşam Kalyon Otel'de Yapıldı.

Memorial Hastanesi'nin sponsorluğunda bu sezon 2.'si düzenlenen 11 Altın Adam Yarışması'nın 6. jüri toplantısı dün akşam Kalyon Otel'de yapıldı.

Ligin 18, 19, 20, 21 ve 22. haftalarının oynandığı Şubat ayı değerlendirilerek, bu haftalarda başarılı performans gösteren orta saha oyuncularının arasından ayın Altın Adamı belirlendi. Ayrıca, Ayın Yöneticisi, Ayın Altın Antrenörü ve Ayın Altın Hakemi'nin de seçildiği toplantıda orta sahada Ayın Altın Adamı Fenerbahçeli Tuncay seçildi. BJK'li Koray Avcı gümüş adam olurken, Çaykur Rizesporlu Cem Baki ise bronz adam seçildi.

Ayın Yöneticisi Vestel Manisa spor Başkanı Haluk Çubukçu, Ayın Altın Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Ayın Altın Hakemi ise Yunus Yıldırım oldu.

Gecede, Kasım ayında "Ayın Yöneticisi" seçilen Kayseri BŞ. Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Aralık Ayında "Ayın Teknik Direktörü" seçilen Kayseri spor Kulübü Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Aralık Ayında "Ayın Altın Adamı" seçilen BJK'li futbolcu İbrahim Üzülmez ile "Ayın Altın Hakemi" seçilen Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Vedat Yüksel toplantı sonunda ödüllerini aldı.

Ayrıca Türk Spor Medyası'nın jüri olarak bulunduğu yarışmada, toplumun kendi dalında önde gelen isimlerinin oturduğu Kırmızı Masa'nın bu ayki konukları, BJK Altyapıdan Sorumlu Üye Halim Aydın ile GS PAF Takım Antrenörü Zafer Koç oldu.

Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner ile Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi Üyesi Kısmet Erkiner'in onur konuğu olarak katıldığı gecede, spor camiasının birçok önemli ismi de yer aldı.

ERTUĞRUL SAĞLAM: "SEZON SONUNA KADAR EN İYİ MÜCADELEMİZİ SERGİLEYİP, ANADOLU'DAN BİR ŞAMPİYON ÇIKARMAYI İSTİYORUZ"

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, şampiyonluk yolunda iddialı olduklarını ve Anadolu'dan bir şampiyon çıkarmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Uzun vadeli programlarıyla büyük hedeflere gidebileceklerini ve arzularının Anadolu'dan bir şampiyon takım çıkarmak olduğunu belirten Sağlam, "Günlük başarılarla yetinmeyi sevmeyip devamlı istikrarı düşünen yapımızdan dolayı, bu sezon bizim için çok önemliydi. Herkes Kayserispor'un bu başarısının geçici olduğunu düşünürken, bugünlere geldik. Şu anda da ligde 4. sıradayız. 3 büyükler şampiyonluktan bahsedebiliyorsa, Kayserispor olarak bizde fikstür avantajımızı göz önüne alarak, şampiyonluk yolunda iddialıyız. Şampiyonu Anadolu'dan çıkarmak için çalışacağız. Sezon sonuna kadar en iyi mücadelemizi sergileyip, Anadolu'dan bir şampiyon çıkarmayı istiyoruz" dedi.

Sağlam, ligde Anadolu takımlarının mücadele etmeyi öğrendiğini vurgulayarak, "Ligimizin kesinlikle kalitesiz olduğuna inanmıyorum. Artık bütün takımlar mücadele etmeyi öğrendi. En alttaki takımlarla en üstteki takımlar arasında fiziksel anlamda bir fark kalmadı" ifadelerini kullandı.

MEHMET ÖZHASEKİ: "GİTTİKÇE HEDEF BÜYÜLTÜP İSTİKRARLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ"

Kayseri Büyükşehir Belediye ve Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri BŞB.'si tarafından yaptırılan 32 bin 500 kişilik Kadir Has Stadı'nın, hızla tamamlandığını belirtti. Özhaseki, stadın 29 Ekim'e yetiştirilmeye çalıştığını ifade ederek, "Stadımızın çalışmaları hızla devam ediyor. Stadın yüzde 30'luk bölümü tamamlandı. Para sorunu olmadığı için mütahit firma hızlı çalışıp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışı yapmak istiyoruz. Türkiye'nin en güzel stadlarında biri olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Bizimle Aynı puanla olan kulüpler şampiyonluktan bahsediyorsa, bizimde şampiyonluktan bahsetmeye hakkımız var" diyen Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti:

"Gittikçe hedef büyültüyoruz. İstikrarla yolumuza devam ediyoruz. Başarılı bir takımımız ve hocamız var. Hocamızla da iftihar ediyoruz. Böyle bir ortamda Kayserispor'un da şampiyonlukta çok büyük bir söz sahibi olduğunu söyleyebiliriz."

KENAN ÖNER: "BU SENE GÜZEL OLDUĞU KADAR ENTERESAN BİR LİG YAŞIYORUZ"

Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner, Anadolu takımlarının iyi mücadele etmesi sonucunda ligin zorlu geçtiğini belirterek, "Bu sene güzel olduğu kadar enteresan bir lig yaşıyoruz. Anadolu takımları da fevkalade iyi mücadele ediyorlar. Bunun sonucunda da büyük takımlar puan kaybediyor ve lig heyecanlı hale geliyor. Ama biz geçen hafta Galatasaray'ı yenerek iyi bir avantaj yakaladık. Ama inanıyoruz ki bu galibiyetlerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Öner, bu hafta deplasmanda Ankaragücü ile oynayacakları maçı da kazanarak, şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj yakalamak istediklerini söyledi.

Genç hakemlerin cesur ve iyi niyetli olduğunu vurgulayan Öner, "Genç hakemlerimiz iyi niyetli, gördüklerini çalmaya çalışıyorlar. Genel itibari ile iyiler. Her şeyden önce cesur ve medeniler" ifadelerini kullandı.

Fortis Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Fenerbahçe ile eşleşmelerini erken final olarak değerlendiren Kenan Öner, "Geçen sene çok güzel bir mücadelenin sonunda Fenerbahçe'yi yenerek kupayı kazanmıştık. Bu senede çok inançlıyız. Erken bir rövanş oldu bu ama biz bu senede kupayı müzemize götürmek istiyoruz. Fortis Türkiye Kupası'nın da çok önemli bir takipçisiyiz ve arzulayarak, kupayı kazanmak istiyoruz.

CÜNEYT ÇAKIR: "HATALI KARARLAR VERDİĞİNİZ ZAMAN KİŞİLİĞİNİZE YÖNELİK ELEŞTİRİ YAPILMADIKÇA, DİĞER BÜTÜN ELEŞTİRİLER DOĞALDIR"

FIFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır, hakemlerin tabi ki hatalı kararlar verdiğini ancak, eleştirilerin kişiliklerine yönelik yapılmadığı takdirde diğer eleştirilerin normal olduğunu ifade ederek, "Hakemler sahaya çıktığı zaman, maçı en az hata ile tamamlamak ister. Tabi ki hatalar olacaktır fakat, maçın skoruna fazla etkilemeden müsabakayı tamamlayan hakem, başarılı hakemdir. Bir hakem için moral ve motivasyon çok önemlidir. Hata yaptığımız zaman tabi ki eleştirileceksiniz. Hata yapmayı bizde istemeyiz. Hatalı kararlar verdiğiniz zamanda kişiliğinize yönelik eleştiri yapılmadıkça, diğer bütün eleştiriler doğaldır. Bizler yönettiğimiz her maçtan sonra değerlendirme yapıyoruz ve bir sonraki müsabaka da az hata yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Geçmiş yıllara göre daha zevkli ve güzel bir lig yaşadığını ifade eden Çakır, "Hemen hemen her takımın ligde bir iddiası var. Bizde bu güzel ortamda sorumluluğumuzun bilincinde, sahaya çıkıp görevimizi en az hata ile bitirmek istiyoruz. Bunu da başardığımıza inanıyorum.

Fenerbahçe-Sivasspor maçında yaşanan kadro olayı ile ilgili olarak tecrübeli hakem şöyle konuştu:

"Bu ve buna benzer birçok olay her hakemin başına gelmiştir. Özellikle amatör mücadelelerde çok olmuştur. Hakemin yapacağı görev, maçtan 1 saat önce verilen esame listelerini kontrol edip, oradaki futbolcuların bize verilen lisanslarıyla aynı olmasını kontrol etmek. Bundan sonraki olaylar hakemin dışındadır."

FIFA Kokartlı bir diğer hakem Fırat Aydınus ise, hakemlere yönelik eleştirilerle ilgili şunları söyledi:

"Bu yapılan yorumları sonuçlara göre değil, yazan insanların niyetlerini katarak değerlendiriyorum. Ben kendimden sorumluyum."

SÜPER LİG HAKEMİ VEDAT YÜKSEL: "LİGİN 19. TAKIMIYIZ. İNŞALLAH BİZ DE LİGİ ŞAMPİYON OLARAK BİTİRİRİZ"

Süper Lig Hakemi Vedat Yüksel, hakemler olarak ligde başarılı olmayı istediklerini vurgulayarak, "Bizlerde başarılı olmak için bu yola çıktık. Ligin 19. takımıyız. İnşallah bizde ligi şampiyon olarak bitiririz" diye konuştu.

Yüksel, Ligin her hafta zorlaştığını ve her takımın şampiyonluk umudu taşıdığını belirterek, "Lig gerçekten zorlaşıyor. Her maç gerçekten çok zor. Her takımın hedefi var. Her takımın şampiyonluk umudu var. Ligde birçok mücadeleci takım var" diye konuştu.

Yüksel ayrıca, ligin şaibesiz ve hakem hatalarının çok fazla konuşulmadığı bir şekilde bitmesini istediğini söyledi.

KISMET ERKİNER İLE KENAN ÖNER ARASINDA SOĞUK RÜZGARLAR

Gecede Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi Üyesi Kısmet Erkiner'in, Vincente Del Bosque ve yardımcıları için siyah beyazlı ekibe verdiği 6.7 Milyon Euro'luk tazminat ödeme cezasını ayrıntılı bir şekilde anlatması üzerine, Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner, "Keşke bu bildiklerini bize önceden anlatsaydı. Rakamların bu kadar vurgulanması bana garip geldi" şeklinde cevap verdi.

KISMET ERKİNER: "MALESEF BASINDA ÇIKAN 6.7 EURO FAİZSİZ RAKAMDIR, FAİZLE BERABER BU RAKAM 8.5 MİLYON EURO'DUR"

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi Üyesi Kısmet Erkiner, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)'ın Vincente Del Bosque ve yardımcıları için siyah beyazlı ekibe verdiği 6.7 Milyon Euro'luk tazminat ödeme cezası ile ilgili şunları söyledi:

"Davacılar ve davalılar arasında 6 Haziran 2004 tarihli ve dava kararına özel sözleşme olarak nitelenen sözleşmenin 8. maddesi aynın şu şekildedir. Bu sözleşmeden doğabilecek her türlü ihtilafın çözümü için CAS'a başvurulacaktır. Çözümünde ihtilafın doğduğu tarihte yürürlükte bulunan İsviçre Kanunları ve UEFA ile Fifa'nın talimatları uygulanacaktır. Her iki tarafta doğabilecek herhangi bir ihtilafı CAS dışında bir mevkiye götürmeyeceklerini beyan ederler. Bunun altında bütün tarafların imzası vardır."

CAS'ın sitesinde yayınlanan kararda, BJK Kulübü'nün 8.5 Euro olduğunu vurgulayan Erkiner, "CAS sonuç kararında davacılar alacaklarını bunların üzerilerinden ülkelerinde ödeyecekleri vergileri, 27 Ocak 2005 ödeme tarihine kadar olan faizin, avukat ve mahkeme giderlerini de Beşiktaş'a yükleyerek, 8.5 milyon Euro'ya ulaşmaktadır. Malesef basında çıkan 6.7 Euro faizsiz rakamdır, faizle beraber bu rakam 8.5 milyon Euro'dur" ifadelerini kullandı.

ÖNER: "BUGÜN BURADA FEVKALADE HAZIRLANIP GELEN KISMET ERKİNER, KEŞKE BİZE BİLDİKLERİNİ ÖNCEDEN AKTARIP BİZİ YÖNLENDİRSEYDİ"

Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner, Kısmet Erkiner'in Del Bosque davasıyla ilgili yaptığı açıklamada, rakamları vurgulamasını garipsediğini belirterek, "Bugün burada fevkalade hazırlanıp gelen Kısmet Erkiner, keşke bize bildiklerini önceden aktarıp bizi yönlendirseydi, çok mutlu olurduk. Rakamların böyle abartılarak telaffuz edilmesinden hoşlanmadım ve bana biraz garip geldi. Burada bir milli dava var. Burada hepimiz el ele verip bu işin ne şekilde neticelendirileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Öner sözlerine şöyle devam etti:

"Beşiktaş ligi çok iyi götürürken, Samsunspor maçından sonra yaşadığı travma ile sezonu şampiyonluğu kaçırarak tamamladı. O günkü şartlarda iyi bir hocaya ihtiyaç vardı. Lucescu ayrılma durumundaydı. Yapılan araştırmalarda da dünyanın tanıdığı Del Bosque ile anlaşmaya varıldı. Ancak şartlar iyi yönde gelişmedi. Başarısız sonuçlar neticesinde hoca ile yollarımızı ayırma kararı aldık. Bahsedilen özel sözleşme, İspanya'da Real Madrid'in ünlü avukatları tarafından hazırlanmış. Del Bosque gibi bir hocayı bulmuşken o şartların birçoğuna itiraz edemezdik. Del Bosque çok iyi bir insandı ama, şartlar Ocak ayında ayrılma durumuna geldi."

Beşiktaş Kulübü yöneticisi ayrıca, CAS'ın hep kendilerinin aleyhine olan konulardan bahsedildiğini, lehine olabilecek konuların hiç bahsedilmediğini vurguladı. Öner Ayrıca, bu safhada bu kadar ayrıntıya girmek istemediğini söyledi.

Öner'in bu sözlerine karşılık olarak Kısmet Erkiner ise, Beşiktaş Kulübü'nden CAS'a böyle bir müracaat gelmediğini belirterek, "Hemen her gün bir veya kulüp bize müracaat ediyor ve imkanlarımız çerçevesinde hepsine hukuki yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Maalesef Beşiktaş Kulübü'nden böyle bir müracaat gelmediği gibi, biz buna teşebbüs ettik. Sayın Demirören ile iki kere randevu organize edildi. İki seferinde de bu görüşmeler son anlar da Beşiktaş Kulübü tarafından ertelendi. Ayrıca Kenan Öner, Milliyet Yılın Sporcusu Töreni'nde bana soracak bir sorusunun olmadığını belirttiğini herhalde hatırlar" dedi.

Kısmet Erkiner'in bu konuşmasına cevap olarak, Milliyet'in gecesinde ayaküstü CAS olaylarını konuşacak bir durumun olmadığını ifade eden Öner, şöyle devam etti: "Konuşmalarımda son derece dikkat ettim. Bir itham yoktu, bir temenni vardı. Milliyet'in gecesinde ayaküstü CAS olaylarını konuşacak bir durum elbette olamazdı. Zaten orada konuşacak bir yerde yoktu."

İBRAHİM ÜZÜLMEZ: "FUTBOLU, SEVDİĞİM BU CAMİADA BIRAKMAK İSTİYORUM"

Beşiktaş'ın başarılı kaptanı İbrahim Üzülmez, futbolu uzun yıllar hizmet ettiği Beşiktaş'ta bırakmak istediğini ve genç oyunculara çok çalışarak örnek olacağını vurgulayarak, "Genç arkadaşlara çok çalışarak örnek olmak istiyorum. Benim bu camiaya geldiğimde iki hedefim vardı. 1.'si sevdiğim bir camiada devamlı ilk 11'de oynamak. Değişmez futbolcular arasına girmek. Bunu da başardığıma inanıyorum. 2.'si ise futbolu bu camiada bırakmak. Performansımı daha da arttırarak futbolu, sevdiğim bu camiada bırakmak istiyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title