Haberler

Memati: Artık Keyif Almıyordum

Güncelleme:

Kurtlar Vadisi dizisinin Memati'si Gürkan Uygun, dizi karakterinden ayrılmanın zorluğunu itiraf etti.

'Kurtlar Vadisi' dizisinin 'Memati'si olarak tanınan Gürkan Uygun, "10 yıldır oynadığım ve oturmuş bir karakteri bırakmak zordu ama ben yeterli geldiğini düşündüm. Eskiden aldığım keyfi almamaya başlamıştım" diyor.

Şirin Sever'in sunduğu 'Jurnal' programının geçtiğimiz günlerdeki konuğu; ' Çanakkale : Yolun Sonu' ve 'Hititya' filmlerinin başrol oyuncularından Gürkan Uygun'du. Genel yönetmenliğini Serdar Akar'ın, yönetmenliğini Kemal Uzun'un üstlendiği ' Çanakkale Yolun Sonu' filminde keskin nişancı 'Onbaşı Muhsin'i oynayan sanatçı; 'Hititya' isimli filmde de 'Zanos' ve 'Zabab' isimli iki karakteri birden canlandırıyor. 'Kurtlar Vadisi' dizisindeki 'Memati' karakteriyle ünlenen Gürkan Uygun; yeni projelerini Şirin Sever'e anlattı...

SAMİMİ OLDUM!

'Kurtlar Vadisi' dizisinde yıllarca 'Memati'yi canlandırdınız. Size sokakta hala 'Memati' diye sesleniyorlarmış; bu karakterin sırrı neydi?

'Memati', çok delikanlı bir adam. Sokaktan bir adam olduğu için herkes kendisine yakın gördü ve çok sevildi. Sokakta kimse bana 'Memati Bey' demedi, araya protokol koymadılar; hep karakterin ismiyle hitap ediyorlardı. İzleyici, canlandırdığım karakteri samimi buluyordu.

Bu kadar fenomen olmuş bir karakteri bırakmak zor değil miydi?

Evet, riskliydi ve zordu ama eskiden aldığım keyfi almamaya başlamıştım. Bir de 10 yılın, bir rol için yeterli geldiğini düşündüm ve ayrıldım. Cebimde bir sürü duygu vardı, onları ortaya çıkarmak istedim.

Biraz şımarıklık da var mıydı?

Var tabii, oyuncu şımarıklığı... Türkiye'de gündemde olan bir işte oynuyor, güzel para kazanıyorsunuz; zamanla egonuz sizi kaşıyor, 'başka bir şeyler başarabilir miyim' diye düşünmeye başlıyorsunuz.

DİZİMİZ GÜNDEMİ ANLATIYOR!

'Kurtlar Vadisi' 10 yıldır raytinglerde üst sıralarda yer aldı. TV eleştirmeni Tayfun Atay, "Kürt sorunu sürdüğü sürece 'Kurtlar Vadisi' de sürecektir" demişti; siz ne dersiniz?

'Kurtlar Vadisi'nin çıkış noktası; Kürt sorunu değildir. İnsanlar, haberleri internetten takip ediyor ama köylerde gazeteyi ancak kahvelerde görüyorlar. Yani gündemi takip etme şansları yok. 'Kurtlar Vadisi'nde şöyle bir durum var: Dizi, ülke içi hikayeleri konu ediniyor ve karakterlerin hepsi gerçeğe uygun yazılıyor. Doktorsa doktor, müdürse müdür üslubuyla konuşturuluyor. Her hafta yeni bir olay oluyor. Gazeteden okuyunca anlayamazsanız, hikaye edilince anlıyorsunuz. Senaristler, 'Kurtlar Vadisi'yle iyi iş çıkarıyor.

Siz bu 10 yıllık rolden sıkılıp "Kendimi fantastik filmin içine atayım mı?" dediniz?

'Kurtlar Vadisi'nde oynamayı bırakınca beklemeye başladım. Televizyondan hep benzer roller geldi; bekledim. Sinema filmi olunca ve farklı bir karakter teklifi gelince hemen kabul ettim.

'KÖTÜYÜ NASIL OYNARIM' DİYE MERAK ETTİM

'Hititya' filminde ilginizi çeken neydi?

Televizyonda fantastik anlatımı kolay kolay yapamıyorsunuz ama sinema öyle değil. 'Hititya'nın senaryosunu okuyunca ve ekibin hayal gücünü görünce, bu projenin içinde olmak istedim. 'Hititya' yeni teknikler kullanılarak çekilecek bir fantastik çocuk filmiydi ve denemek istedim. Filmde, çocukları hapseden 'Zabap' kötü bir insan; bir çocuk filminde kötüyü nasıl oynayabileceğimi merak ettiğim için kabul ettim.

İKİ-ÜÇ GÜN DÜŞÜNDÜM

Bir de Çanakkale filmi var. Arka arkaya Çanakkale filmleri vizyona girdi, risk değil miydi?

Ben bu projeyi kabul ettiğim dönemde ortada sadece 'Çanakkale 1915' filmi vardı; beni hikaye etkiledi. Senaryonun ilk versiyonu dağınıktı, sonra toparlandı. Bir de tek başıma karar vermedim; benden 'Bu karakter çıkar mı?' diye iki-üç gün düşündüm.

HİTİTYA'YLA SINIFI GEÇTİM

Aynı anda iki filmle birden sinemada olmak risk değil mi?

'Hititya', Şubat ayında vizyona girecekti ama teknik işleri çok uzun sürdü. Filmi izlemeden önce aklımda bazı sorular vardı,"Acaba yaptım mı, yoksa yapamadım mı?" diye; başardığımı gördüm ve rahatladım.

Komedide oynar mısınız?

Komedi çok riskli ve ben de kısa vadede komedi düşünmüyorum.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Gürkan Uygun Çanakkale Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title