Haberler

Mehmetçiğe Dadaş Desteği

Erzurum'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın Kuzeyine Başlattığı "Güneş Operasyonu"na Destek Mitingi Düzenlendi. Mitingde Yapılan Konuşmalarda, Türkiyenin Bölünmeyeceği Vurgulanırken,mitinge Katılanlar da , "Hepimiz Askeriz", "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "Mehmetçiğe Uzanan Eller Kırılsın" Diye Slogan Attılar.

Orhan Bozkurt bildiriyor- Erzurum'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine başlattığı "Güneş Operasyonu"na destek mitingi düzenlendi. Mitingde yapılan konuşmalarda, Türkiyenin bölünmeyeceği vurgulanırken, mitinge katılanlar da, "Hepimiz Askeriz", "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "Mehmetçiğe uzanan eller kırılsın" diye slogan attılar.

-MEHTER KONSERİ COŞTURDU-

'Mehmetçiğe Destek Mitingi'ne, belediyeler, siyasi parti temsilcileri ve kentteki sivil toplum örgütleri katıldı. Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde Yakutiye Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konserle çoşun Erzurumlular, sık sık PKK aleyhine sloganlar atarak, açtıkları birbirinden ilginç pankartlarla terörü protesto ettiler. Sık sık 10. Yıl Marşı'nın çalındığı mitinge katılan şehit yakınları duygulu anların yaşanmasına neden olurken, bölücü terör örgütü PKK tarafından 1996 yılında Batman'da şehit edilen İsa Çelik'in eşi Türkan Çelik'in "Eşim vatanı ve bayrağı için şehit oldu, can verdi. Ben de bu vatan için, bu bayrak için şehit olmaya, canımı vermeye hazırım" şeklinde konuşması uzun süre alkışlandı.

-BÜLENT ERSOY'A PANKARTLI TEPKİ-

Mitinginde sanatçı Bülent Ersoy'a da büyük tepki gösterildi. Bülent Ersoy'un "Oğlum olsa askere yollamam" sözlerine karşılık, Erzurumlular, "Bülent Ersoy biz vatanımız için bir değil bin defa ölürüz" yazılı pankartlar açarak "Bülent Ersoy şaşırma sabrımızı taşırma" şeklinde slogan attılar.

Mehmetçiğe Destek Mitingini düzenleyen Sivil Toplum Örgütleri adına bir konuşma yapan Anadolu Basın Kulübü Başkanı Öztürk Akkök, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin bölünmez bütünlüğü noktasında dün olduğu gibi bugün de Erzurumlular olarak Mehmetçik ile omuz omuza olduklarını söyledi. Terör örgütünün asker, polis, sivil ayrımı yapmadan çok sayıda insanı katlettiğini söyledi.

-CUMHURİYET SONSUZA KADAR YAŞAYACAK-

Akkök, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı sınır ötesi kara harekatıyla terör örgütü PKK akıttığı kanda boğulmaktadır. Dün olduğu gibi bugün de güzel vatanımızın üzerinde kötü emeller besleyen iç ve dış düşmanlara karşı sivil, asker birbirimize kenetlenmiş bir bütün olarak, yılmadan mücadele etme azmi ve kararındayız. Vatanı ve milleti için şehit edilen Mehmetçiklerimizin dinmeyen sızılarını kalplerimizde yaşatıyoruz. Türk'ün kaderiyle oynamak isteyenlerin, asırlar boyu içimizde biriken öfke selinde boğulacaklarını, bu güzel şehrimizden bütün dünyaya ilan ediyoruz. Yemin olsun ki, kanla, irfanla kurduğumuz bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatacağız" dedi.

Sınır ötesi harekata sonuna kadar destek verdiklerini ifade eden Erzurumlular, "PKK'nın kökü kazınana kadar" harekatın devam etmesini istediler.

Öztürk Akkök'ün konuşmasının ardından kalabalık bir süre kent merkezindeki caddelerde sloganlar atarak yürüdükten sonra olaysız şekilde dağıldı. (ANKA)

(OB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title