Haberler

Mecliste 15 Temmuz'un Kadın Gazilerini ve Şehitlerini Anma Programı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz'da yakından gördüğümüz gibi kadın varsa vatan var. Milli mücadele ruhuyla yoluna devam eden Türkiye, gösterdiğiniz üstün cesareti daima hatırda tutacaktır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz'da yakından gördüğümüz gibi kadın varsa vatan var. Milli mücadele ruhuyla yoluna devam eden Türkiye, gösterdiğiniz üstün cesareti daima hatırda tutacaktır." dedi.

TBMM Başkanlığı ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle 15 Temmuz gazisi kadınlar ve kadın şehitlerin yakınlarının katılımıyla anma programı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminde, vatan aşkı ve cesaretleriyle milletin gönlünde yer eden kadınları yad etmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Tüm şehitleri rahmetle ve minnetle anan, gazilere de şükranlarını sunan Kaya, "15 Temmuz'da, milletimizin böylesi zor günlerde nasıl kenetlendiğini, kadın erkek, genç yaşlı demeden nasıl cesaretle kükrediğini gördük.

Bu milletin kendi istikbaline sahip çıkmada gösterdiği kararlılığı gördük. Ne kadar övünsek azdır. Ne kadar gururlansak azdır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile şahlanan milli irade, darbecilerin bütün planlarını bozmuş ve umutlarını yok etmiştir." diye konuştu.

Kaya, 15 Temmuz'da TBMM'nin de milletin vakarına uygun bir duruş sergilediğini, tarihi bir sorumluluk üstlenerek hain planların püskürtülmesine destek olduğunu belirtti.

15 Temmuz'u önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiren Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz'la tarihin akışını değiştiren pek çok olaya şahit olduk.

Türkiye, bu olayla varlığına kastedenleri yakından tanıma imkanı buldu.

Türkiye düşmanlarının ülkeyi parçalamak uğruna her türlü çılgınlığı göze almasına şahit olduk. Milletin en samimi duygularının nasıl istismar edildiğini gördük.

Hainler, ellerine geçirdikleri tanklarla, uçaklarla milletin üstüne ateş saçarken, kurşun yağmuruna aldırmadan ay yıldızlı bayrakla özgürlüğe koşan yiğitler gördük.

Yollar, meydanlar, köprüler, kamu binaları kuşatılırken, gözünü kırpmadan sokağa fırlayan kahramanlar gördük.

Oğlunu, eşini, kardeşini, çocuğunu alıp vatan uğruna ölüme koşan kadınlar gördük.

Onlar yalnız bir kuşatmayı yarmakla kalmadılar, aynı zamanda tarihin önünde bütün dünyaya bu milletin istiklaline olan bağlılığını gösterdiler."

Kaya, şehitlerin ölümsüz, Allah katında ve milletin yüreğinde daima diri olduklarını söyleyerek, şehitlerin gösterdiği kahramanlığın vatan ve millet düşmanlarının en büyük korkusu olduğunu ifade etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün de insanlık onurunu hatırlatan önemli bir gün olduğuna işaret eden Kaya, "Kadın insani duyguların özüdür. Kadın şefkatin ve merhametin yeryüzündeki temsilidir. Kadın fedakarlığın timsalidir.

Kadın varsa adalet var, kadın varsa demokrasi var, kadın varsa merhamet var, sevgi var.

15 Temmuz'da yakından gördüğümüz gibi kadın varsa vatan var.

Milli mücadele ruhuyla yoluna devam eden Türkiye, gösterdiğiniz üstün cesareti daima hatırda tutacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaya, kadınların gününü kutladı.

"Sizlere sadece can borcumuz yok"

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu da katılımcılara, "15 Temmuz silahlı darbe ve işgal girişimini bozguna uğratan, aslan yürekli kardeşlerimiz ve asil aileleri, siz değerli gazilerimiz bugün buraya, Gazi Meclisimize çok yakıştınız." diye seslendi.

Meclisin, bağımsızlığın kazanılması ve mukaddes vatanın kurtarılması için mücadele veren kahramanların güçlerini birleştirdikleri yer, milli iradenin kaynağı, özgürlüğün gür sesi olduğunu belirten Katırcıoğlu, "15 Temmuz darbe ve işgal girişimini bozguna uğratan siz değerli kardeşlerim, meydanları boş bırakmayarak, istiklaline ve istikbaline sahip çıktınız. Kararlı duruştan taviz vermediniz ama canınızı, kolunuzu, bacağınızı, gözünüzü verdiniz. Sizlere sadece can borcumuz yok vatan, bayrak, istiklal ve istikbal borcumuz var. Sizlerden ve şehitlerimizden aldığımız emanetlere canımız pahasına sahip çıkacağımıza söz verdik." dedi.

Gazi kadınlar

FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin gazilerinden Gülizar Demirci, insanlara birbirlerini sevmeleri, saygı göstermeleri ve hoşgörülü davranmaları yönünde çağrıda bulundu. Kin ve nefretin hiçbir zaman bir işe yaramadığını ifade eden Demirci, evlerin en güzel köşelerinin Türk bayraklarıyla süslenmesi gerektiğini söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimini engellemek için kullandığı kamyonla Taksim'e çıkan Şerife Boz, o gece yaşadıklarını anlattı. Türkiye'nin aynı olayları bir daha yaşamaması temennisinde bulunan Boz, vatan için canlarını vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Anayasa değişikliği için 16 Nisan'da halk oylaması yapılacağını hatırlatan Boz, "Önümüzde bir referandum var. Rabbim inşallah hayırlısını nasip eder. Her 'evet' bir duadır diye düşünüyorum. Kuran'ım, ezanım, vatanım, bayrağım, milletim için, istiklal ve istikrar için 'evet'e var mısınız kardeşlerim? 'Evet' diyelim." ifadesini kullandı.

Darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gazi olan Safiye Bayat da kadınların vatan söz konusu olduğunda canlarını hiçe sayarak tanklara, silahlara karşı koyup, gözlerini kırpmadan şehadete yürüyecek cesarete sahip olduklarını söyledi.

Türkiye'nin 93 yıllık tarihinde nice badireler, sıkıntılar atlattığını dile getiren Bayat, "Seçilmiş hükümetlere yönelik gerçekleştirilen darbeler, devletimizi, milletimizi büyük zorluklara sokmuştur. Zalimlere asla boyun eğmeyeceğimizi 15 Temmuz'da gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz." dedi.

Programa TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile bazı milletvekilleri de katıldı.

Anma programına katılanlar daha sonra 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminde Meclisin hasar gören yerlerini gezdi.

Kaynak: AA / Politika

Fatma Betül Sayan Kaya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title