Haberler

Mardin Memur-sen'den Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Açıklaması

Memur-sen Mardin İl Başkanı Sait Uçar, Cumhurbaşkanlığı ile İlgili Yaptığı Basın Açıklamasında, Halkın Düşünce ve Yaşam Tercihleriyle Kan Uyuşmazlığı Bulunan Bazı Odakların Cumhurbaşkanlığı Seçimini Çarpıtarak, İnsanlar Arasında Gerginlik Çıkarıp, Halkın Huzurunu Kaçıracak Plan, Program ve Söylemlerini Bir Bir Devreye Soktuğunu Söyledi.

Memur-Sen Mardin İl Başkanı Sait Uçar, cumhurbaşkanlığı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, halkın düşünce ve yaşam tercihleriyle kan uyuşmazlığı bulunan bazı odakların cumhurbaşkanlığı seçimini çarpıtarak, insanlar arasında gerginlik çıkarıp, halkın huzurunu kaçıracak plan, program ve söylemlerini bir bir devreye soktuğunu söyledi.

Memur-Sen İl binasında bir basın açıklaması düzenleyen İl Başkanı Sait Uçar, ülke ne zaman bir seçim atmosferine girse elleri ayakları birbirine dolanıp adeta sıtma nöbeti geçiren, ülkeyi babalarının çiftliği ve halkı da güdülmesi gereken koyun sürüsü olarak gören çevrelerin, kendilerini akıllı, milleti ise enayi yerine koyarak ortalığı karıştırmaya çalıştıklarını ifade etti. Yıllarca halkın sırtında konfor içerisinde yaşayıp, işgal ettikleri makam ve koltuklarda ülkenin kalkınması, halkın huzur ve refahı adına taş üstüne taş koymayan ve fildişi kulelerinde oturup ortalığı ikide bir velveleye verenlere seslendiklerini kaydeden Uçar, "Cumhur'un tercihlerine saygı göstermeyenlerin 'cumhuriyet' ile ne alakaları olabilir ki? Siz bu zihniyetinizle cumhuriyeti istismar ederek adeta 'cumhur'a kafa tutmaktasınız. Cumhursuz cumhuriyet mi olur? Yoksa siz öyle bir dünya mı hayal ediyorsunuz? Şunu bilmelisiniz ki; demokrasimizin olgunlaşması, cumhuriyetimizin gelişmesi önündeki en büyük engel; sizin çağ dışı, halkımızı bölen, gerici ve gerdirici zihniyetinizdir" iddialarında bulundu.

Uçar, "Halkın düşünce, yaşam ve tercihleri ile kan uyuşmazlığı bulunan bazı odaklar cumhurbaşkanlığı seçimini çarpıtarak, insanlar arasında gerginlik çıkarıp halkın huzurunu kaçıracak, plan, program ve söylemlerini bir bir devreye sokuyor. Hiçbir akıl ve ölçüye sığmayacak, kargaların bile güleceği 'Çanakkale nasıl geçilmemiş ise Çankaya da geçilmiyecek', 'Cumhuriyet tehlikede' gibi safsatalarla bu değerlerimiz ile adeta alay edilmektedir. Halkımızın oylarıyla seçilmiş insanları 'işgalci düşman kuvvetlerinin' yerine koymak, seçilmişlere ve onları seçenlere, yani 'cumhur'a hakarettir. Halkın oylarıyla şekillenen TBMM'nin vereceği karara saygı duymayıp cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili anayasa maddelerini de hiçe sayan zihniyet, açıkça suç işlemektedir" ifadesini kullandı.

"Mardin Memur-Sen olarak cumhurbaşkanının, 'cumhur'un kendisi olan halk tarafından seçilmesini istiyoruz" diyen Uçar, sözlerini şöyle tamamladı: "Ancak bu mümkün görünmemektedir. Bundan sonraki cumhurbaşkanının mutlaka halk tarafından seçilmesi konusunun, halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın gündemine girmesinde fayda görüyoruz".

(MNG-EST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title