Haberler

Mardin: Kızıltepe'de Bebeklere İşitme Testi Yapılabilecek

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde Sağlık Alanında Her Geçen Gün Yeni Gelişmelerin Yaşanması, Vatandaşlar Tarafından Memnuniyetle Karşılanıyor. Çevre İlçelerden de Birçok Hastanın Geldiği İlçeye Bebekler İçin İşitme Cihazı Alındı.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde sağlık alanında her geçen gün yeni gelişmelerin yaşanması, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Çevre ilçelerden de birçok hastanın geldiği ilçeye bebekler için işitme cihazı alındı.

Son aylarda gerek hastanenin fiziki şartlarında yapılan düzenlemeler ve gerekse hastanenin günün koşullarındaki özel hastanelerle yarışacak duruma gelecek şekilde cihaz alımı yaparak bu konudaki eksikliklerin giderilmesi vatandaşları sevindiriyor. Yaklaşık 200 bine varan nüfusuyla bölgenin en büyük ilçelerinden biri olan Kızıltepe'de devlet hastanesinde görev yapan ve aynı zamanda Kaymakam Fecri Fikret Çelik'in eşi olan Kulak Burun Boğaz (KBB) ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Ece Çelik'in yoğun çabalarıyla hastaneye alınan cihazlara bir yenisi daha eklendi. Hastanenin KBB bölümüne alınan yeni işitme testi cihazıyla 0-12 aya kadar olan yeni doğan bebeklerde işitme testi uygulaması yapılabiliyor.

Odiometrist Hüseyin Deniz'in kontrolünde KBB servisinde hizmete başlayan yeni doğanlara işitme testi uygulamasının bölgedeki birçok büyük hastanede dahi yapılmadığına dikkat çeken Dr. Çelik, "Hastanede kullanmaya başladığımız işitme testi cihazıyla 0-12 aya kadar olan yeni doğan bebeklere işitme testi uyguluyoruz. Yapılan bu uygulama sonucunda doğumun üzerinden 24 saat geçen bir bebeğin işitme duyusunda herhangi bir problem varsa tespit ediliyor. Problem anında tespit edilip, gerekli tedavinin uygulanması konusunda bebeklerin aileleri bilgilendiriliyor. Yörede sık görünen bu gibi rahatsızlıkların önüne geçmek için başlatılan uygulamamız Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde birçok büyük hastanede dahi bulunmuyor" dedi.

RADYOSKOPİ CİHAZI MÜJDESİ

Maliyeti 20 bin YTL'yi bulan yeni cihazın hizmete girmesiyle beraber hastanedeki önemli bir eksiğin daha giderildiğini belirten Hastane Başhekimi Uz. Dr. Nezir Özgün, ilçenin yoğun nüfusunun yanı sıra çevre ilçelerden de hasta akınına uğradıklarını dile getirdi. Başhekim Özgün, "Hastanenin mevcut binası ve fiziki koşullarını zorlayarak birçok branşta poliklinik sayısını ikiye çıkardık. Hastanede her gün yeni bir yenilikle karşılaşmak mümkün. Çok yakında hastane laboratuarımızı da mevcut durumdan daha iyi bir hale getireceğiz. Her türlü hormonel tahlilleri uygulayarak hastaların herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamaları için yoğun çaba harcıyoruz. Bu arada, çok yakında hastaların tedavisi için başka kentlere giderek büyük paralar harcadıkları horlama sorununu giderici ameliyatları gerçekleştiren radyofrekans cihazının da alımını gerçekleştirerek önemli bir eksiği daha gidereceğiz. Bu konuda çalışmalarımızı tamamlama aşamasına geldik. Kaymakam Fecri Fikret Çelik'in gayretleriyle hastanenin yanına yapılan ve 1800 metrekareden oluşan ek binanın bünyesinde oluşturulacak olan yoğun bakım ve diyaliz ünitelerinin yanında acil servis bölümü de tamamlanma aşamasına gelmiştir. Söz konusu binanın hizmete girmesiyle fiziki anlamda yaşanan zorluklar tamamen çözülmüş olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title