Haberler

Mardin'deki İş Bırakma Eylemi Sona Erdi

Mardin Belediyesi'nde Çalışan İşçilerin Ücretlerinin Ödenmediği Gerekçesiyle Başlattıkları İş Bırakma Eylemi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Girişimiyle Sona Erdi.

Mardin Belediyesi'nde çalışan işçilerin ücretlerinin ödenmediği gerekçesiyle başlattıkları iş bırakma eylemi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimiyle sona erdi.

Belediye işçilerinin 40 günden bu yana sürdürdüğü iş bırakma eyleminin ardından Belediye Başkanı Metin Pamukçu ile Belediye-İş Sendikası Başkanı Memduh Öztürk'ün sorunları Ankara'ya taşımasıyla başlatılan girişimler sonucunda, belediye yönetimi ve işçiler anlaşmaya vardı. Konu hakkında sendika binasında bir basın açıklaması yapan Sendika Başkanı Öztürk, alacakları ödenmeyen belediye işçilerinin başlattığı iş bırakma eyleminin ardından, belediye başkanıyla birlikte gittikleri Ankara'da gerekli girişimlerin başlatılması üzerine eylemi sonlandırma kararı aldıklarını söyledi.

Türk-İş Başkanı Salih Kılıç'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşme sonunda Başbakan'ın Maliye Bakanlığı'na verdiği "Mardin'in sorununu bitirin" talimatı üzerine çalışmaların başlatıldığını açıklayan Öztürk, Belediye Başkanı Pamukçu ile birlikte yaptığı görüşmeler sonucunda turizm sezonu öncesi iş bırakma eylemini sona erdirme kararını aldıklarını kaydetti. Başkan Öztürk, iş bırakma eylemi sürecinde Mardin'de halktan ve esnaftan demokratik eylemlerine destek bulamadıklarını ifade ederek, halkın duyarsızlığından yakındı.

Mardin Belediyesi'nden kişi başına alacakları 40 ile 150 bin YTL arasında olan 420 işçi, alacakları ödeninceye kadar 4587 Sayılı İş Kanunu'nun 34. Maddesi'nden doğan bireysel haklarını kullanarak iş bırakma eylemini başlatmışlardı. Belediyeden toplam alacakları 21 milyon YTL'yi bulan belediye işçileri, daha önce alacakları ödeninceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtmişlerdi.

(MNG-EST-GS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title