Haberler

Mardin: Bakan Aksu Mardin'de

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, etnik kökeni ve dini inancı ne olursa olsun, bu milletin etle tırnak gibi kaynaştığını ve hiçbir güç, hiçbir eylemin bu birlikteliği bozamayacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, etnik kökeni ve dini inancı ne olursa olsun, bu milletin etle tırnak gibi kaynaştığını ve hiçbir güç, hiçbir eylemin bu birlikteliği bozamayacağını söyledi.

Mardin'in Midyat İlçesi'nde düzenlenen Tarihi Kentler Birliği Zirvesi'ne katılan İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, burada yaptığı konuşmada, son günlerde artış gösteren terör olaylarını değerlendirerek, terörle hiçbir yere varılamayacağını kaydetti. Matiat Oteli'nde Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu ile birçok ilin vali ve belediye başkanlarının da katıldığı toplantıya konuşmacı olarak katılan Bakan Aksu, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkılmasının artık bütün insanların üzerinde ittifakla durdukları bir konu olduğunu ifade ederek, "Üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, insanlığın bugüne kadar, geçirmiş olduğu her dönemin hala canlı izlerini taşıyan, ender bir konuma sahip yerlerdendir. Bir araya gelmemize vesile olan Mardin; çeşitli etnik grupların, değişik dinlere mensup insanların yıllardır huzur ve barış içerisinde yaşadıkları hoşgörü ortamıyla, tarihi eserleriyle, kültürel mirasların en evrensel ve en güzel örneklerine sahiptir. Tabii, sadece Mardin değil, Türkiye'nin birincisi İstanbul, bir Antalya, bir Şanlıurfa, bir Trabzon, bir Ağrı kısacası Anadolu'nun her tarafı, kültürel mirasın eşsiz ve güzel örnekleriyle doludur" dedi.

"TARİHİ DUYARLILIĞA SAHİP DEĞİLİZ"

Türkiye'nin sahip olduğu bu kadar tarihi esere rağmen; bu eserlerin korunması ve yaşatılması konusunda vatandaşların aynı duyarlılığa sahip olmadığını ifade eden Bakan Aksu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kültürel değerlerini ve tarihini geleceğe taşımayan hiçbir millet, varlığını sürdüremez. Daha doğrusu tarihini, kimliğini gelecek nesillere aktarmayan hiçbir millet, onurluca yaşama hakkına sahip değildir. Bu coğrafyanın yöneticileri olarak sorumluluklarımızdan birisi de, aldığımız emaneti gelecek kuşaklara olduğu gibi teslim etmektir. Tarihi ve kültürel değerlerimizin korunması, geliştirilmesi, gelecek nesillere aktarılması hususunda, hem merkezi yönetime hem de yerel yönetimlere büyük görevler düşmektedir. Tüm dünya 21. yüzyılın en büyük problemi olan kültürler arası çatışmaları engellemek için formül ararken, biz binlerce yıldır adeta farklı kültürlerin renklerinden oluşan Anadolu coğrafyasında yaşıyoruz. Takdir edersiniz ki, ülkemizin dünya tarihine de ışık tutabilecek zenginlikteki tarihi ve kültürel birikimin korunması ve gelecek kuşaklara en iyi biçimde aktarılması; bizi olduğu kadar, insanlığa karşı da önemli bir sorumluluğumuzdur. Medeniyetlerin beşiği olarak bilinen bu cennet vatanımızda, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkacak ve toplumsal bilincin yerleşmesine katkıda bulunacak bu tür faaliyetlerin, daha da artmasını temenni ediyorum. Özellikle,Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik müzakerelerine başladığı bu ünlerde yürütülen faaliyetler, kültürel mirasın korunmasının önemini daha da arttırmaktadır".

BAKAN AKSU'DAN TERÖR DEĞERLENDİRMESİ

İki günden beri Mardin'de incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Aksu, toplantıdaki konuşmasında bölgede son günlerde artan terör olaylarını da değerlendirdi. Çatışmalarda her şehit olan askerin milletin yüreğine düşmüş bir ateş olduğunu bildiren Bakan Aksu, kutsal görevlerini yerine getirirken, bu ülkeye hizmet ederken hayatlarını feda edenlere çok şeyler borçlu olduklarını ve onları rahmetle yad ettiklerini söyledi. Bakan Aksu, terörle ilgili değerlendirmesinde şu açıklamalarda bulundu:

"Son günlerde bölücü terör örgütünün haince, kalleşçe pusularla uzaktan kumandalı mayınları patlatılması sonucu, tek amacı ülkede huzuru sağlamak olan güvenlik güçlerimize yönelik menfur saldırıları, hepimizi derinden üzmüştür. Her zaman konuşmalarımda ifade ettiğim gibi, terör ve şiddetle dünyanın hiçbir yerinde sonuca ulaşmak mümkün olmamıştır, teröristlerin sonu hep hüsran olmuştur. Bunların da sonu hüsran olacaktır. Akıttıkları kanda boğulacaklardır. Hainler bilmelidirler ki; bu saldırılar, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma konusundaki kararlılığımızdan bizi asla caydıramayacak, varlıklarını, vatanın varlığına feda eden güvenlik kuvvetlerimizi asla yıldıramayacak, milletimizin can ve mal güvenliğini sağlama konusundaki azmini de kıramayacaktır. Bu mücadelede hiçbir zaman teröre prim vermeyen, her zaman güvenlik güçlerimizin yanında yer alan aziz vatandaşlarımızın ayrı bir yeri bulunmaktadır".

Türk milletinin, genciyle yaşlısıyla, doğulusuyla batılsıyla teröre prim vermediğini ve her yerde terörü şiddetle kınadığını, huzur ve istikrara yönelen tehditlere karşı her zaman olduğu gibi kararlılığını ortaya koyduğunu kaydeden Bakan Aksu, "Bu kararlılığı Şırnak'ta, Van'da, Diyarbakır'da, hasılı yurdun her tarafında, terörün telin edildiği toplantılarda ve mitinglerde görüyoruz. Bunu Türkiye gördüğü gibi, artık tüm dünya da görecektir. Ülkemizin tarihi geçmişi; bu tür olayların tertipçilerinin ve maşalarının er veya geç güvenlik güçlerimizden ve Türk adaletinden hak ettikleri cevabı almalarının örnekleriyle doludur. Ülkemiz; kardeşi kardeşe kırdıran, milli servetimizin büyük bir kısmının boş yere heba olmasına sebep olan terör illetinden çok çekmiştir. Etnik kökeni ve dini inancı ne olursa olsun, bu millet etle tırnak gibi kaynaşmıştır. Hiçbir güç, hiçbir eylem bu birlikteliği bozamaz" şeklinde konuştu.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Nurettin Sözen de birer konuşma yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
title