Haberler

Manisa Spil Dağı Beyaza Büründü" Haberine Ek

Manisa Büyükşehir Belediyesi, özellikle yoğun kar yağışı yaşanan, köy yolları kapanan bölgelere zamanında ulaşabilmek amacıyla, Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde kriz masası oluşturdu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, özellikle yoğun kar yağışı yaşanan, köy yolları kapanan bölgelere zamanında ulaşabilmek amacıyla, Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde kriz masası oluşturdu. Yuntdağı ve Spil Dağı bölgesi ile Soma ve Kırkağaç ilçelerinde, yolları kapanan köylerde çalışma başlatıldığını belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu, herhangi bir acil durum olmadıkça kriz merkezinin meşgul edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı. Gençoğlu, "Yunusemre İlçesi Yuntdağ köyleri ve Spil Dağı bölgesinde bazı köy yollarımız kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Kısa sürede bu yolları açtık. Endişe edici bir şey yok. Gelen acil durum bildirimlerine anında yanıt verebilmek için bünyemizde acil müdahale için kriz masası oluşturduk" dedi. Oluşturulan kriz masasına 0 236 231 45 80 (Dahili: 1243) ve Alo 188 Çözüm Merkezi'nden ulaşılabileceğini de sözlerine ekleyen Gençoğlu, "Elimizdeki iş makinelerini yolda kalmış hasta, çocuk ve vatandaşlarımız öncelikli olmak üzere, acil durum yerlerine göndereceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız, yollar kapanmadan ve aciliyet olmadan kriz masasını meşgul etmemeleri ve kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde mecburiyet olmadıkça evlerinden çıkmamalarıdır. Kriz masamıza vatandaşlarımız 24 saat boyunca ulaşabilirler" diye konuştu.

YAĞIŞ DEMİRCİ VE GÖRDES'TE ETKİLİ

Özellikle yağışın Demirci ve Gördes'te etkili olduğunu, ekiplerinin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Gençoğlu, "Yoğun kar ile birlikte Demirci-Sındırgı yolu trafiğe kapanmıştı. Kısa sürede 14 kişiden oluşan ekibimizi iki kar küreme aracı ve bir dozer ile birlikte buraya yönlendirdik. Şu anda yollar trafiğe açıldı. Aynı şekilde Gördes, Beğenler, Evciler ve Hanya yollarını da trafiğe açtık. Ekiplerimiz 24 saat boyunca bölgede herhangi bir sıkıntı yaşanmaması amacıyla görev yapacaklar" dedi.

Kar yağışı öncesinde gerekli önlemleri aldıkları için bölgede herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Gençoğlu, "Oluşturduğumuz kriz masası ve ilçe koordinatörlüğümüz sürekli irtibatta oldular. Ekiplerimiz kar yağışı öncesinde aldıkları tedbir nedeniyle trafik akışının aksamaması için yoğun mesai harcadılar. Büyükşehir Belediyesi olarak Demirci ve Gördes'te her türlü tedbirimizi almış bulunmaktayız" diye konuştu.

TURGUTLU'DA BUZLANMA ULAŞIMI ENGELLEDİ

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde Selvilitepe Mahallesi çıkan Irlamaz Yolu rampasında buzlanma nedeniyle ulaşım aksıyor. Bölgeye buz kırıcı istenirken, tuzlama çalışması da yapılacağı kaydedildi.

OKULLARDA KAR TATİLİ

Öte yandan; kar yağışı nedeniyle Soma, Kırkağaç, Gördes, Demirci ve merkeze bağlı Yuntdağ bölgesinde taşımalı sistemden faydalanan ilk ve orta dereceli okulların yarın (çarşamba) tatil edildiği açıklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demirci Gördes Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title