Haberler

Manisa Göz Bankası'ndan İlk Nakil Yapıldı

Güncelleme:

Manisa Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 5.5 ay önce hizmete giren ülkenin 40'ıncı göz bankasından ilk kornea nakli, yedi torun sahibi 80 yaşındaki Bahriye Doğan'a yapıldı.

Manisa Devlet Hastanesi'nde 40'ıncı göz bankasından ilk kornea nakli, 80 yaşındaki Bahriye Doğan'a yapıldı. Doğan'ın doktoru göz bankası hakkında bilgiverdi.

AMELİYAT 1 BUÇUK SAAT SÜRDÜ

Göz Bankası, yaklaşık 200 bin lira harcanarak Manisa Devlet Hastanesi bünyesinde kuruldu. Geçen Haziran'da hizmete giren bankadan ilk nakil Bahriye Doğan'a yapıldı. Yaklaşık 6 aydır kornea bekleyen Doğan, 1.5 saat süren ameliyata alındı. Doğan'a, korneanın iç kısmında 20 mikron inceliğinde bir doku parçasının nakledildiği belirtildi. Ameliyatı gerçekleştiren, kurumun Müdürü Göz Doktoru İlker Biçer, operasyon ve banka hakkında bilgi verdi.

DİKİŞSİZ NAKİL UYGULANDI

Doğan'ı bir süre önce olduğu katarak ameliyatı sonrasında gelişen kornea ödeminden dolayı takibe aldıklarını söyleyen Biçer, "Gözünde bulanık görmesinin yanında batma ve kanlanma sıkıntıları mevcuttu. İlk yaptığımız bu kornea nakli tam olarak yapılan bir nakil değil korneanın kısımlarından bir tanesi dikişsiz bir şekilde bir nakil uyguladık. 2011'ten beri gelişmekte olan bir tekniği Manisa Devlet Hastanesi bünyesinde ilk defa uygulamış olduk. Bu teknik sadece Türkiye'de İzmir, İstanbul ve Ankara olmak üzere üç büyükşehirde uygulanabilmektedir. Manisa'da böyle bir cerrahi operasyonu uygulamış olmaktan büyük gurur duyuyoruz" diye konuştu.



HEDEF YILDA 40 NAKİL

Bankanın amacı hakkında bilgi veren Biçer, "Temin ettiğimiz dokuları yönetmelikte belirtildiği gibi önce kendi ihtiyaçlarımızda kullandıktan sonra, ihtiyacı olan diğer hastanelerimize de dağıtımını yapabileceğiz. Burada elde ettiğimiz korneaları lamellerine ayırabileceğimiz için katmanlarını ayrı ayrı kullanıma sunmayı planlıyoruz. Yaptığımız nakil sayılarında artırmayı hedefliyoruz. Öncelikli hedefimiz yılda 40 nakil yapmak. Ancak önümüzdeki yıllar içerisinde bu sayı artacaktır. Türkiye'de 4 binin üzerinde kornea nakli bekleyen hastamız var. Bankamızın kendi kayıtlarına göre de Manisa'da 50 civarında kornea nakli bekleyen hastamız bulunmakta" dedi. Dr. Biçer, vatandaşları organ bağışında bulunmaya çağırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Sağlık Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title