Haberler

Mamak Belediye Başkanı Akgül: 10 Bin 500 Kişi Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bu yıl startı verilen "Evde Bakım ve Sağlık Hizmeti Projesi' kapsamında yaklaşık 10 bin 500 kişinin sağlık kontrolünden geçirildiğini bildirdi.
Mamak Belediye Başkanı Akgül yaptığı açıklamada, proje kapsamında hastalara, aileleriyle yaşadıkları ortamda, sağlık hizmeti sunduklarını belirterek, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını şiar edindik.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bu yıl startı verilen "Evde Bakım ve Sağlık Hizmeti Projesi' kapsamında yaklaşık 10 bin 500 kişinin sağlık kontrolünden geçirildiğini bildirdi.

Mamak Belediye Başkanı Akgül yaptığı açıklamada, proje kapsamında hastalara, aileleriyle yaşadıkları ortamda, sağlık hizmeti sunduklarını belirterek, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını şiar edindik. İnsan odaklı hizmet üretiyoruz. Önceliğimizi insan. Bir insanın hayatındaki en önemli hazinesi sağlığı. Sosyal belediyecilik kapsamında hayata geçirdiğimiz sağlık projelerimizi Mamak'ta etkin bir şekilde yürütüyoruz. Hastalıkların erken teşhis edilmesinin çok önemli olduğu bilinciyle, vatandaşlarımızın sağlık konusunda bilinçlenmesi için seminerler düzenliyoruz. Bu yönde yapılan çalışmaları önemsiyoruz" dedi.

Hastaneye gidemeyecek durumda olan yaşlı ve bakıma muhtaç hastaların serum, pansuman, enjeksiyon, sonda değişimi gibi rutin tedavilerinin de evlerinde yapıldığını belirten Akgül, ileri aşamadaki hastaları da hastanelere yönlendirdiklerini kaydetti.

Akgül, sosyal güvencesi olmayan hastalara da ücretsiz ilaç ve tıbbi malzeme desteği sağladıklarını ifade etti.

Açıklamada, iki ayrı ekiple yürütülen proje kapsamında bu yıl itibariyle 9 bin 952 evin ziyaret edildiğini ve kimsesiz, yardıma muhtaç, sosyal güvencesi olan, olmayan 10 bin 369 kişinin de sağlık kontrolünden geçirildiği kaydedildi. (ANKA)

(EÖ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title