Haberler

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'dan Çok Konuşulacak Laiklik Açıklaması!

Güncelleme:

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, CNN TÜRK'te yayınlanan 40 programında laiklik ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Laikliğin, bir baskı aracı olarak kullanıldığı dönemler oldu. Başörtüsü problemlerini ve üniversitelerde yaşanan krizleri kimse yok saymamalı. Bunu da anlattığımızda devlet ile bir restleşme, kavga görmemek gerekir." dedi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, CNN TÜRK'te laiklikle ilgili açıklamalarda bulundu. Hatipoğlu, "Laikliğin yanlış uygulandığı, bir baskı aracı olarak kullanıldığı dönemler oldu. Başörtüsü problemlerini ve üniversitelerde yaşanan krizleri kimse yok saymamalı. Bunu da anlattığımızda devlet ile bir restleşme, kavga görmemek gerekir. Laikliği, dindarlığı oturup konuşmalı. Bizim problemimiz konuşmuyoruz. Konuşmadan birbirimiz hakkında hüküm veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'dan Çok Konuşulacak Laiklik Açıklaması!

"LAİKLİĞİN BASKI ARACI OLDUĞU DÖNEMLER OLDU"

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu 40'a konuk oldu. Hatipoğlu, "Laiklikle ilgili düşünceniz nedir?" sorusuna, "Tabii şuan Diyanet'te değilim. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde ilahiyat hocasıyım, ders veriyorum. Aynı zamanda YÖK'te üyeliğim devam ediyor. İlahiyatlarla ilgili problemleri çözmeye çalışıyoruz. Laikliğin yanlış uygulandığı dönemler oldu. Bunun bir baskı aracı olarak kullanıldığı dönemler oldu. Başörtüsü problemlerini ve üniversitelerde yaşanan krizleri kimse yok saymamalı. Bunu da anlattığımızda devlet ile bir restleşme, kavga görmemek gerekir. Neticede bu ülkenin yapısına karakterine uygun olmayan ne varsa konuşup çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'dan Çok Konuşulacak Laiklik Açıklaması!

"KABUL ETME MÜMKÜN DEĞİL"

Sözlerine devam eden Hatipoğlu, "Laikliği, dindarlığı oturup konuşmalı. Bizim problemimiz konuşmuyoruz. Konuşmadan birbirimiz hakkında hüküm veriyoruz. Gazeteden bir haber okuyoruz, üzerine bin tane daha haber ekleyip piyasada paylaşıyoruz ve kronik bir hastalığa dönüşüyor. Laiklikten maksat eğer; her dindarın, her din mensubunun kendi dinini istediği gibi özgürce yaşaması, hiçbir müdahale görmemesi, başkasının alanına girmediği sürece bizim buna bir eleştirimiz söz konusu olamaz. Ama laiklikten hareket etmek suretiyle din üzerine veya dindarlık üzerine veya din ile ilgili yaşam üzerine benim hanımımın örtüsüne karışacaksa kabul etmem mümkün değildir. Bence burada da oturup konuşulmadığı için kıyamet kopuyor. Konuşulmuş olsaydı bu problemleri çoktan çözerdik diye düşünüyorum." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Nihat Hatipoğlu Magazin Haberler

500

Yorumlar (156)

Mert:

Bir tek örnek: Laiklik olmasa kadının yeri yok. Arabistan''a gitsin canı sıkılan varsa. . Yiyorsa. . .

23
34
yanıtYanıtla
maskeli süvari:

laıklıkle kadının ne alakası var sen ılkonce laıklıgın tanımını öğren. .

yanıt7
yanıt3
YAVUZ:

MERT. . . . BİLİP BİLMEDEN ATIF TUTMA!!!!KADIN HAKLARI İLK OLARAK İSLAM DİNİ İLE GELMİŞTİR. . . ROMANLARI VE MASAL KİTAPLARINI BİR YANA BRAKIP BİRAZ KURANİ KERİM OKUSAYDIN ANLARDIN. . .

yanıt10
yanıt5
SEN:

MALSIN

yanıt1
yanıt9
islamda kadının yeri:

islamda kadının onurlu bir yeri var. ailesinin, eşinin çocuklarının başının tacıdır. iş yerine edebiyle gitmesinde sakınca yoktur. çalışabilir ekmek kazanabilir. sosyalleşebilir. alışverişini yapabilir, sinemasına gider vs. ama bunları eşinin rızası ve edebiyle yapar. eşin rızasının alınması da zaten aile hayatı için elzemdir. islamın dışında kadın don sütyen denizde, barda pavyonda, manken diye soyunup podyumda, türkü çığırır sahnede YERİ BÖYLE VAR HAYATTA. şimdi bu mu kadının islamda olmayan yeri.

yanıt9
yanıt5
laik değilim:

laiklik hangi anlamda olursa olsun İSLAMDA YERİ YOKTUR. din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması olarak tanımlansa bu islamın devlet ve toplum anlayışıyla örtüşmez. çünkü islam, devleti de toplumu da kendine göre dizayn eder devlet yönetimi ile ilgili hükümleri vardır. yani islama sen devlet işlerine karışma denmez. insanların dini yaşantılarına devlet müdahale edemez diye anlaşılıyorsa yine yanlıştır. çünkü islami bir devlette, sapkınlıklara devlet izin vermez

17
21
yanıtYanıtla
bariz:

Arabistan gibi mi :) İran gibi mi :) İslami devlet olup suç oranı ya da yoksulluk oranı düşük bir devlet adı verebilir misin mesela boşuna bakma öyle bir devlet yok

yanıt4
yanıt2
bnm:

Git Arabistana iltica talebinde bulun Turkiye laik kalacak.

yanıt3
yanıt4
çok ezber ve klişe muhalif ediyorsunuz:

sanırım yanlış anlaşıldım. ben dünyada islami esasları uygulayan bir devlet var ve ben onun özlemini çekiyorum demedim. ben sadece islami bir devlette olması gerekeni söyledim ve bir müslüman olduğum için de böyle bir devlet tahayyülüm var dedim. mesela islam devletinde faiz yasaktır. islam faizi yasaklarken bir müslüman olarak faize de devletin faize izin vermesine de rıza gösteremem. islami esasları doğru şekilde uygulayan bir devlet gerçek huzur kaynağıdır. türküm ve türkiye benim de devletim

yanıt5
yanıt1
önyargıyı bırakıp düşünün lütfen:

ön yargılı insanız çok maalesef. islamda ne emredilmişse güzeldir. neyi yasaklamışsa kötüdür. müslüman ona buna karşı değil aslında yani müslümanın fikri tepkisel değil inançları doğrultusunda bir yaşam önerisidir. faiz, içki, zina, masum cana kıyma, kumar, kibir, yalan, hile, haksız mal ve gelir edinme, hırsızlık YASAK; çevreye saygı, komşuya, akrabaya ve tüm insanlara iyilik yapma, fakira yardım, çalışkan olma, bilimde ilerleme vb. ise EMREDİLMİŞTİR. BU EMİR VE YASAKLARDAN HANGİSİ KÖTÜ. samimi olun

yanıt3
yanıt0
Tüm 156 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title