Haberler

En Çok Konuşulan Markalar

Sosyal medya, artık iş hayatının da ayrılmaz bir parçası.

Öyle ki, şirket yöneticilerinin yüzde kırkı günde birkaç kez; yüzde otuz altısı günde en bir kez bu yeni mecrayı kullanıyor. Markalar için ise sosyal medya, iletişim planlarında çoktan yerini aldı. Medya Takip Merkezi (MTM), önce konvansiyonel medyanın en popüler markalarını belirleyip, ardından bu markalar hakkında sosyal medyada yapılan fısıltıları dinledi. İşte, araştırmanın çarpıcı sonuçları!

Sosyal medya, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de günlük hayatın vazgeçilmez unsurları arasında yerini aldı. Facebook, Twitter, Youtube ve sözlükler başta olmak üzere pek çok sosyal paylaşım ağında milyonlarca üye, gündemi, hayatı, kişisel hikayeleri, markaları; kısaca her şeyi konuşuyor. Bu yeni ve özgür mecrada tamamen savunmasız kalan şirketler ise yeni iletişim stratejileriyle, markalarını en iyi şekilde yönetmenin yollarını arıyor. Peki, sosyal medyanın en popüler markaları hangileri?

Medya Takip Merkezi (MTM), gazete, dergi, TV kanalı gibi geleneksel mecralarda yüksek yansıma bulan 50 markayı ölçü alarak, bu markaların sosyal medyada ne kadar konuşulduğunu ölçümledi. 19-24 Eylül 2011 tarihlerini kapsayan araştırma raporuna göre, sosyal medyada hakkında en çok fısıltı tespit edilen marka, Turkcell. Özellikle Twitter'da hakkında sıkça yorum/ileti yazılan markanın, en çok konuşulduğu diğer platformlar ise sırasıyla Facebook, Ekşisözlük ve Friendfeed oldu.

Sosyal medyada en çok konuşulan ikinci marka ise Iphone. Özellikle Facebook kullanıcıları tarafından sıkça yorumlanan Iphone'nun, en çok ilgi gördüğü diğer platformlar ise sırasıyla Twitter ve Friendfeed oldu.

Sosyal medyanın en popüler üçüncü markası, BMW. Facebook'ta hakkında 874 mesaj/ileti yazılan BMW, aynı zamanda tüm markalar arasında, Facebook'ta hakkında en çok konuşulan marka olmasıyla da dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal medyada en çok yer alan diğer markalar ise sırasıyla Avea, Ford, HP, Apple, Honda, Türk Telekom, Audi, Renault, Vodafone, Sony, Samsung ve Nokia oldular.

SOSYAL MEDYANIN EN POPÜLER MARKALARI

No Marka Fısıltı Adedi

1 Turkcell 1.749

2 IPhone 1.638

3 BMW 1.381

4 Avea 1.026

5 Ford 957

6 HP 946

7 Apple 911

8 Honda 885

9 Türk Telekom 885

10 Audi 822

11 Renault 723

12 Vodafone 723

13 Sony 701

14 Samsung 700

15 Nokia 695

16 Ülker 657

17 Tofaş 651

18 Nike 642

19 Blackberry 639

20 Volkswagen 627

21 Fiat 618

22 Toyota 610

23 Coca Cola 600

24 Digiturk 549

25 HTC 487

Kaynak: MTM Medya Takip Merkezi'nin 19-24 Eylül tarihleri arasında, sosyal medyada yaptığı tarama sonuçlarından derlenmiştir.

Twitter'da en çok konuşulan üç marka!

Medya Takip Merkezi'nin aynı raporuna göre, Twitter kullanıcıları arasında, popüler markaların ilk üçü telekom sektöründen çıktı. 928 mesaj ile Turkcell ilk sırada yer alırken, onu 665 mesaj ile Avea ikinci ve 574 mesaj ile Türk Telekom üçüncü sırada takip etti. Gıda sektörünün ünlü markası Ülker, twitter'ın hakkında en fazla konuşulanı olurken; cep telefonu ve bilgisayar markaları da, sosyal medya sakinleri tarafından yüksek ilgi gördü…

Facebook'un en popüler markaları!

Türkiye'nin en çok kullanılan sosyal paylaşım ağı olan Facebook'ta en çok hangi markanın konuşulduğunu da inceleyen MTM' nin raporuna göre, ilk sıraya 874 ileti/mesaj ile BMW yerleşti. Onu 743 mesaj ile Turkcell, 680 mesaj ile Iphone ve 327 mesaj ile Honda takip ettiler.

Ekşisözlük'te hakkında en çok yorum yapılan marka!

Aynı araştırma raporuna göre, Ekşisözlük'te hakkında en çok ileti/yorum yazılan marka, 140 ileti ile Iphone olurken, onu ikinci sırada 130 ileti ile Digiturk ve 105 ileti ile Apple izlediler.

Kaynak: Bültenler / Magazin

Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title