Haberler

Macron, Trump'ı Elysee Sarayı'nda Ağırladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Amerikan Başkanı Donald Trump'ı Elysse sarayında ağırladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Amerikan Başkanı Donald Trump'ı Elysse sarayında ağırladı.

Amerikan Başkanı Donald Trump,  Elysee Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Elysée Sarayı'nda bir araya gelen iki liderin basın toplantısı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un konuşmasına Trump'ın ziyaretiyle ne kadar mutlu olduğunu belirtmesiyle ve mevkidaşına davetini kabul ettiği için teşekkür etmesiyle başladı.

100 yıl önce Amerikan'ın Birinci Dünya savaşına katılmasının yıldönümüne de denk gelen Bastille Günü kapsamında bu yıl Amerikan askerleri de yer alacaklar.

Macron, Amerikan Başkanı Trump'la serbest ticaret ve terörizmle mücadele konularında üzerlerine düşenleri yapmak için hemfikir olduklarını belirtti. Macron" Özellikle siber terörizmi ortadan kaldırmak için güçlerimizi birleştirecek ve bu yönde çalışmalar yapacağız, ve siber suçlar üzerine yoğunlaşacağız. Irak ve Suriye'de devam eden durumla ilgili de sert politikalar izlemek üzerine anlaştık." dedi.

ABD Başkanı Trump, "Melanie ve ben bu özel günde bizleri davet ettiğiniz için çok mutlu ve heyecanlıyız." Diyererk sözlerine başladı. Amerikan Başkanı Donald Trump, Fransız halkı ve Amerikan halkının özellikle "devrim ruhu" ve "özgürlük mücadelesi" ile birbirine bağlı olduğunun altını çizdi ve Fransa'nın Amerika'nın en eski müttefiki olduğunu dolayısıyla günümüzde de bu ilişkilerinin devam etmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Trump, "Fransız ve Amerikan askerleri özgürlüklerimiz için 100 yıl önce beraber kan döktüler. ve bugün bizler de Kuzey Kore, İran, Suriye'deki rejimlerle ve terörü destekleyen ülkelerle birlikte mücadele ediyoruz. Bugün, Cumhurbaşkanı Macron'la birlikte sivil vatandaşlarının hayatını korumak için neler yapabileceğimizi ve güçlerimizi nasıl birleştirebileceğimiz tartıştık. Fransa ve Amerika, terörizmi yenmek için birlikte uğraş vermeye devam edecektir. Özellikle IŞİD ile mücadele, Irak rejimi ve bölgedeki müttefiklerimizle de birlikte çalışmalıyız. Ülkelerimizi ve ekonomilerimizi geliştirme açısından sayın Macron'un "daha az bürokrasi" politikasını oldukça yararlı buluyorum." dedi.

ABD Başkanı Trump'ın, Paris Antlaşmasından imzasını çekmesi konusunda ne düşünüyorsunuz? Sayın Trump, antlaşmayla ilgili fikrinizi değiştirmeniz mümkün mü? ve bu akşam Eyfel Kulesinde gerçekleşecek yemek iki ülke arasındaki ilişkiler açısından nasıl bir anlam taşıyor?

Macron, "Trump'la ben, küresel ısınma konusunda bir takım anlaşmazlıklar yaşıyoruz. ve anlaşmazlıklarımız üzerinde de detaylı olmasa da konuştuk.

Trump, Paris antlaşmasıyla ilgili gelecekte neler olacağına bakacağız. Bugün Suriye'deki ateşkes, Ukrayna ve daha pek çok konuda konuştuk. Bu anlaşmazlıklarımız üzerinde çok az durduğumuzu söyleyebilirim."

Sayın başkan, FBI temsilcileriniz seçim kampanyası boyunca herhangi biri Rusya'nın seçimlere müdahalesiyle ilgili bir e-mail alırsa, ki oğlunuz Donald Jr. 'ın Rus avukatla Trump Tower'da görüşmesi söz konusu, FBI'ın alarma geçmesi gerektiğini söylemişti. Oğlunuzun bu görüşmesiyle ilgili ekibinizi yanlış yönlendirdiniz mi?

Başkan Trump'ın, Amerikan seçimlerine Rusya'nın yada bir başkasının karışmış olabileceğini söylediğini duydunuz.  Sizce sayın başkan Trump, Rusya'yla arasına yeterince sert bir çizgi çekmedi?

Trump; "Şu an ki FBI şefini atamış olmaktan dolayı ülkeme gerçekten önemli bir hizmet verdiğime inanıyorum. Yakın zamanda bu kararımı destekleyeceği işler yapacağını düşünüyorum. Oğlumun durumuna gelince, görüşmenin hükümet görevlisi bir avukatla değil sıradan bir avukatla yapıldığının ve çok kısa sürdüğünün altını çizmek isterim. Politikayla ilgilenen pek çok kişinin bilgi alışverişi açısından bu toplantıya katılmış olacağına inanıyorum. Bence, basın pek çok kişinin yapabileceği bu basit olayı fazla abarttı."

Macron; "her ikimiz de Rusya'yla direk iletişim içindeyiz. Ben, Sayın Putin'le ilki Versailles'da ve diğeri de geçtiğimiz G20 zirvesinde olmak üzere iki kez uzun konuşmalar yaptım. ve Rusya'yla pek çok açıdan fikir ayrılığımız olsa da çok önemli bir ilişkimiz var. Özellikle' de Ortadoğu üzerinde bilgi alışverişi yapmalı ve anlaşmazlıklarımıza çözümler bulmalıyız. Fransa olarak bizim Rusya'yla ilişkimiz bundan ibaret, ve Sayın Putin'le direk iletişim içinde olmamızın bu açıdan önemli olduğuna inanıyorum. Direk iletişimin önemi açısından, Suriye'de 5 gün süren ateşkesi örnek verebiliriz. Sorunuzun bir parçası olmasa da Sayın Putin'le direk iletişim içinde olmamız Suriye'de 5 günlük bir ateşkesle sonuçlanmış ve bu süre boyunca pek çok insanın hayatı kurtulmuştu. Şimdi de ikinci bir ateşkes için çalışmalarımızı yapıyoruz."

Olimpiyatlarla ilgili gerçekleştirdiğiniz röportajlardan birinde Sayın Trump'ın adını kullanmasanız da Fransa'nın "duvarlar inşa etmeyeceğini" söylediniz. Bu sözlerinizle Müslüman yasağı ve Amerika-Meksika sınırında inşa edilmesi planlanan duvarı mı kastettiniz?

Sayın Trump, daha önce verdiğiniz demeçlerinizde "Fransa artık eski Fransa değil, Paris artık eskisi gibi değil. Almanya ve Fransa insanları topraklarına kabul ederek hata ettiler." dediniz. Bugün hala bu sözlerinizin arkasında mısınız? ve Fransa'nın kendi topraklarında terörizmle mücadele edemeyeceğine mi inanıyorsunuz?

Trump; "Macron'un yönetimiyle bu güzel ülkenin bir sorun yaşamayacağına inanıyorum. Bence harika işler başaracak. Fransa'nın suç işleyen, kurallara boyun eğmeyen insanlara karşı sert bir tavır alacak harika bir lideri var. Paris dünyanın en güzel şehirlerinden biri, ve kesinlikle geri geleceğim. Bir şey söylemem gerektiğinde, bunu açıkça ve kimi kastettiğimi belirterek söylüyorum. Bunu kendi seçimlerimizdeki tutumumdan da anlayabilirsiniz."

Sayın Macron, G20 zirvesinde ilk defa Çin devlet başkanıyla görüştünüz. Fransa'nın Çin'le ilişkileri nasıl olacak? ve şahsı adına ne düşünüyorsunuz ?

Trump; "bence Çin'i seven ve yetenekli, harika bir lider. Ticari ilişkilerde geçmişte olduğu gibi gelecekte de işbirliği yapacağımıza inanıyorum. Öncesinde, telefonla konuştuğum Çin devlet başkanıyla G20 zirvesinde tanışma fırsatım olduğu. Şahsı adına çok fazla konuşamam çünkü kendisini yakından tanıdığımı söyleyemem. Küresel ısınma konusunda yaptıklarını takip ediyoruz ve bu açıdan ortaklaşa çalışabileceğimizi düşünüyorum. Çin'in, Kuzey Kore'deki yüksek gerilim hattında önemli bir role sahip olduğuna inanıyorum." dedi.

Görüntü Döküm

Trump Elyse geliş

Trump Macron basın toplantı elysee ayrılış - Özbey

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emmanuel Macron Donald Trump Suriye Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title