Haberler

Galatasaray Teknik Direktörü: Konsantrasyon Eksikliğimiz Var

Güncelleme:

Galatasaray Teknik Direktörü Mancini "Sadece ilk 5 dakika ve son dakikada iyi oynadık. Çok ciddi konsantrasyon eksikliğimiz vardı." dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor'u 2-1 yendikleri karşılaşmada, ikinci yarı ortaya koydukları mücadeleyle galibiyeti hak ettiklerini söyledi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan İtalyan teknik adam, ciddi konsantrasyon sorunları olduğunu vurgulayarak, "İlk yarıda sadece ilk 5 dakika ve son dakikada iyi oynadık. Çok ciddi konsantrasyon eksikliğimiz vardı. Bu eksikliğin neden kaynaklandığını bulmak için çalışacağız, bunu çözmek lazım" dedi.

Sabri Sarıoğlu'nun savunmanın solunda görev yapmasıyla ilgili bir soru üzerine Mancini, "Öncelikle bir sol bekimiz yok. Onun için Sabri'den, Dany'den, Eboue'den sol bekler yaratmaya çalıştık. Şimdi Şampiyonlar Ligi'ndeki maçta Riera'nın durumuna bakmaya çalışacağız. Bu oyuncu yüzde yüz hazır değildi. Biraz seviyesi arttı. Onu deneyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Roberto Mancini, yaşadıkları sorunları farklı bir lisan öğrenmeye benzeterek, "İlk başta bir şeyler anlarsınız, ondan sonra lisanı öğrenmeye yoğunlaştığınızda hiçbir şey anlamamaya başlarsınız. Ortalık karışır birazcık. Daha sonra tekrar sular durulur, işler yerine oturur. Bizde biraz öyle olacak. Biraz karışıklık var ama yerine oturacak" değerlendirmesinde bulundu.

İkinci yarıda oyuna giren Aydın Yılmaz'ın istenilenleri yaptığını vurgulayan Mancini, "Aydın çok çalışan ve kendini çok iyi hazırlayan bir genç. Oyuna girdi, istenilenleri yaptı. Ondan memnunum. İlk yarı 35 dakika çok kötü oynadık. Ama ikinci yarı sahaya koyduğumuz mücadele ve Aydın'ın girişiyle bazı şeyleri değiştirmemizle kazanmayı hak etmiştik" şeklinde konuştu.

"Bruma çok iyi bir oyuncu"

Bruma'nın kadroda yer almamasıyla ilgili bir soru üzerine İtalyan teknik adam, şunları kaydetti:

"Yine aynı konuya geliyoruz. Yabancı sayısıyla ilgili kuralı değiştirmemiz gerekiyor. Defansta Gökhan Zan sakat, Hakan Balta sakat. Oynatacak başka oyuncu bulamayınca ve yabancılar araya girince Bruma oynayamıyor. Ben de Bruma'yı beğeniyorum, çok iyi bir oyuncu. Kanatta onunla oynamak istiyorum ama durum böyle."

"Sneijder'in sakatlığı ciddi olabilir"

Roberto Mancini, belindeki rahatsızlık nedeniyle maçın 9. dakikasında kenara alınan Wesley Sneijder'in sakatlığının ciddi olabileceğini söyledi.

Wesley Sneijder'in bir şampiyon olduğunu ve çok fazla katkı verdiğini anlatan Mancini, "Sneijder dün de önceki gün de antrenman yaptı. Bu sabah sorduğumuzda kendisini iyi hissettiğini ve oynamak istediğini söyledi. Biz de sahaya koyduk. Eğer tereddütü olsaydı biz de tercihimizi Bruma'dan yana kullanacaktık. Ancak futbol bu, bazen böyle olabiliyor" diye konuştu.

İtalyan teknik adam, ayağından sakatlanan kaleci Muslera'nın durumunun ise yapılacak kontrollerden sonra belli olacağını kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Roberto Mancini Galatasaray Bruma Spor Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title