Haberler

Lübnan'daki Kanadalılar Adana'ya Geliyor

Kanada, İsrail'in Saldırılarına Hedef Olan Lübnan'daki Yaklaşık 4 Bin Vatandaşını Kurtarmak İçin Operasyon Başlattı. Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Yevs Brodeur, Deniz Yoluyla Mersin'e Gelmesi Planlanan Kanada Vatandaşlarının Uçakla Ülkelerine Transferinden Önce Barınma Ve Beslenme İhtiyaçlarının ...

Kanada, İsrail`in saldırılarına hedef olan Lübnan`daki yaklaşık 4 bin vatandaşını kurtarmak için operasyon başlattı. Kanada`nın Ankara Büyükelçisi Yevs Brodeur, deniz yoluyla Mersin`e gelmesi planlanan Kanada vatandaşlarının uçakla ülkelerine transferinden önce barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi`nden yardım istedi. Büyükelçi Brodeur`in isteği doğrultusunda Adana Valiliği, merkez Yüreğir İlçesi`ndeki 5 bin kişilik Yüreğir Serinevler Spor Salonu`nu Kanadalıların konaklaması için tahsis etti.

Kızılay Adana Şubesi görevlileri de, Kanada Büyükelçiliği personeliyle birlikte savaştan kaçan Kanadalıların beslenme, sağlık ve barınma hizmetlerini koordine etmek üzere spor salonunda hazırlıklara başladı. Kızılay Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam, günde 2 bin kişilik yemek dağıtımı için özel bir yemekçilik şirketiyle anlaşma sağlandığını, ayrıca sağlık, temizlik ihtiyaçları için personel görevlendirildiğini, yeteri kadar uyku tulumu, battaniye verileceğini söyledi.

LÜBNAN`DA 50 BİN KANADALI VAR

Kanada Büyükelçisi Yves Brodeur, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak`ı ziyaretinde, Lübnan`da yaklaşık 50 bin Kanada vatandaşının bulunduğunu, ilk etapta 4 gün için biner kişilik kafileler halinde kurtarma çalışmalarının gerçekleştirileceğini söyledi. Beyrut`taki ilk saldırılarda 6 Kanadalı`nın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirten büyükelçi, daha fazla sivilin ölmemesi gerektiğini söyledi. Büyükelçi Brodeur, Lübnan`dan ayrılmak isteyen son Kanadalı kalıncaya kadar Mersin ve Adana`yı kurtarma platformu olarak kullanmak istediklerini belirtti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, Lübnan`a yönelik saldırıların acilen durdurulmasını isteyerek, savaş mağdurlarına her türlü yardımı yapacaklarını kaydetti.

(Bünyamin YIL/OA/COŞ/VB)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title