Haberler

Libya Tasarısında İşgalci Güç Yok

Bingazi'de Yaşayan Siviller Dahil Saldırı Tehdidi Altında Olan Sivilleri Korumak Üzere, "İşgalci Güç Oluşturma Dışında", "Gerekli Tüm Önlemlerin" Alınması Talep Ediliyor.

BM Güvenlik Konseyi'nin halen tartışmakta olduğu, Libya'da sivilleri koruma amacıyla uçuşa yasak bölge oluşturulmasını öngören karar tasarısında, Bingazi'de yaşayan siviller dahil saldırı tehdidi altında olan sivilleri korumak üzere, "işgalci güç oluşturma dışında", "gerekli tüm önlemlerin" alınması talep ediliyor.

BM'de gazetecilere sızan bilgilere göre, hafta başından beri tartışılan, İngiltere, Fransa ile Lübnan tarafından hazırlanan ve Konsey'e sunulan karar tasarısı son haliyle Libya'da uçuşa yasak bölge oluşturulmasına yetki vermesinin yanı sıra ülkelerin, BM ile işbirliği yaparak Bingazi'de bulunan siviller dahil tehdit altındaki tüm sivilleri koruma amacıyla Libya'da "işgalci güç oluşturma dışında" "gerekli tüm önlemleri" almalarını öngörüyor.

Tasarı, Libya'da ateşkes çağrısında bulunmasının yanı sıra rejime yönelik 26 Şubat'ta alınan BM yaptırımlarının daha da sıkılaştırılmasını (Kaddafi'nin yakın çevresini hedef olan mal varlıklarının dondurulması, seyahat yasağı ve silah ambargosu) da hükme bağlıyor.

Tasarıda, uçuşa yasak bölge oluşturulması kapsamında, Libya hava sahasındaki insani yardım amaçlı uçuşlar dışındaki tüm uçuşların yasaklanması isteniyor.

BM kulislerinde TSİ 00.00'da yapılacak oylamada, tasarının kabul edilmesini isteyen Fransa, İngiltere, Lübnan ve ABD'nin, tasarının geçmesi için gerekli oyu alabileceklerini düşündükleri belirtiliyor. Tasarının Konsey'de kabul edilebilmesi için 15 üyeden 9'unun tasarıya "evet" oyu vermesi, daimi üyeler

(ABD, Fransa, İngiltere, Çin ve Rusya) tarafından ise veto edilmemesi gerekiyor. Bu durumda Çin ya da Rusya'nın çekimser oy kullanması, tasarının geçmesini engellemeyecek. - BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Kaynak: AA / Dünya

Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title