Haberler

Levrekli Simit ve İçli Köfte İlgi Görüyor

Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden olan ve balık ürünleriyle ün kazanan Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki bir lokantada yapılan levrekli simit ve içli köfte ilgi görüyor.

Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden olan ve balık ürünleriyle ün kazanan Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki bir lokantada yapılan levrekli simit ve içli köfte ilgi görüyor.

Cunda Adası'nda yer alan ve onlarca çeşitteki deniz ürünü mezeleriyle tanınan lokanta, milföy hamuru ve levrekten yaptığı susamlı simit ile kışma yerine balık eti kullanılan içli köfteyle müşterilerine farklı bir damak tadı sunuyor.

Turistik lokantanın mutfak şefi Savaş Irlan, AA muhabirine, işletmelerinde sundukları mezelerin önemli bölümünün kalamar ve ahtapottan yapıldığını söyledi.

Kidonya gibi kabuklu deniz canlısının da birçok meze çeşidinin bulunduğunu aktaran Irlan, şöyle konuştu:

"Her mevsim çıkan ve içi etli olan kidonya var. İstiridye, soğuklar olmadan çıkmaz. Kum midyesi olarak da bilinen kabuklu deniz canlılarının yanı sıra deniz börülcesi, deniz fasulyesi var, bunların bir kısmını sıcak yapıyoruz. Deniz fasulyesini sıcak yapıyoruz. Deniz börülcesini domatesli, sarımsaklı sosla veriyoruz. Deniz fasulyesinin hem salatası hem de sıcak otu çok daha lezzetli oluyor. Bebe ahtapotumuz var, onu zerdeçallı olarak tandırda yapıyoruz. Somon füme yaptık, içine dereotuyla labne ve keçi peyniri koyduk. Alabildiğine denizden çıkan her şeyi kullanmaya çalışıyoruz. Midye tava, pilaki, dolma yapıyoruz. Onlarca mezemiz bulunuyor."

Bu mezeler içinde simit ve içli köftenin müşterilerinin ilgisini çektiğini ve beğenildiğini vurgulayan Irlan, bu ürünlerde balık olarak levreği kullandıklarını dile getirdi.

Ara sıcak olarak sundukları levrekli simidi ilk denediklerinde büyük beğeni aldığını anlatan Irlan, "Milföy hamurunu kare kare kestikten sonra unla beraber biraz daha açıyoruz. Dikdörtgen şekline getirilen bu hamurların içinde levrek ve baharatlı malzememiz konulduktan sonra simit şekline sokulup yumurtaya ardından susama batırıyoruz. Kızgın yağda kızardıktan sonra servise hazır hale geliyor" dedi.

Levreğin milföy hamuruyla birleşmesinden farklı bir lezzet ortaya çıktığını belirten Irlan, "Tadanlar, müthiş olduğunu söylüyor. Balığı, simidimizle sabah kahvaltılarında da sunmuş olacağız" ifadesini kullandı.

Ayrıca balıktan içli köfte de yaptıklarını söyleyen Irlan, "Doğu illerinin meşhur yemeği içli köfteyi de sadece kıyma yerine levrek kullanarak yapıyoruz. Bütün malzemesi hazırlandıktan sonra içine ceviz ve deniz mahsulü giriyor. Yani orada kıyma konuluyor, bizim batıda deniz mahsulü. Beğeni çok yüksek" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title