Haberler

Latek Holding, Afrika'da

Güncelleme:

Latek gözünü Afrika'ya dikti kıtaya Kenya'dan girdi.

Sanayi ve hizmet sektöründeki yatırımlarıyla dünyanın 5 kıtasında 104 noktada hizmet veren Latek Holding, gözünü Afrika'ya dikti. Yeni yatırım stratejisinde Kenya'yı üs olarak seçen Latek Holding, önce Doğu Afrika sonra da tüm kıtaya yayılacak.

100 milyon dolarlık yatırım planının ilk fazını Kenya'nın başkenti Nairobi'de LTKHOME yapı marketini açarak başlattı. Açılışa katılan Kenya hükümetinin 5 bakanı Latek Holding'e olan desteklerini dile getirdi. LTKHOME Türk mallarının satışını yaparak uluslar arası bir marka olma hedefinde. Ancak Latek Holding'in asıl hedefi yapı marketlerinden inşaata, enerjiden liman işletmesine, depolamadan dağıtıma yatırımlar yaparak Doğu ve Güney Afrika'daki ekonomik gelişmelerden büyük pay almak. Kenya'da atılan ilk adımda hedef 500 milyon nüfuslu COMESA üyesi Afrika ülkelerine ulaşmak.

Türkiye'de ve dünyada yaptığı yatırımlar ve başarılı işlerle her geçen gün büyüyen Latek Holding yeni yatırımlarına Afrika'da devam ediyor. "Latek Lojistik" ve "LTK Dış Ticaret" olarak Kenya'da ilk yatırımını yaparak Afrika pazarına giren Latek Holding, ilk adım için 100 milyon dolarlık yatırım planlıyor. Latek Holding'in ilk yatırımı Kenya'nın başkenti Nairobi'de LTKHOME yapı marketlerinin açılışı törenle yapıldı. Latek Holding'in ülkelerinde olmasından memnuniyet duyan Kenya hükümeti, desteğini 5 bakanla katılarak ortaya koydu.

Açılışa Başbakan Yardımcısı Musalia Mudavadi, Dış İşleri Bakanı Moses Wetangula, Ticaret Bakanı Chirau Makwere, Turizm Bakanı Najib Balala, Doğu Afrika Güvenlik Bakanı Musa Sırma katıldı. Latek Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Uysal ve Enerji Grup Başkanı Sami Akşemsettinoğlu da ev sahipliği yaptı.

Kenya hükümetinden tam destek

Kenyalı ortağı Zynamat Group ile yatırımlarına başkent Nairobi'de açtığı LTKHOME yapı marketi ile başlayan Latek Holding'e Kenya hükümetinden tam destek geldi. Açılışa katılan Başbakan Yardımcısı Musalia Mudavadi "Latek Holding'in bütün gücüyle burada olmasından, yatırımlarından dolayı mutluyuz. Kenya'yı üs seçmelerini buradan Afrikaya açılma fikirlerini destekliyoruz. Hükümet olarak iyi niyet ve samimiyetimizle arkasındayız. Latek Holding'e şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Moses Wetangula "Hükümetimizin, Latek Holding'in yaptığı ve yapacağı yatırımlara desteğini göstermek amacıyla buradayız. Açılan yapı marketi Kenya ve bölgedeki büyük pazarı keşfetmeniz için büyük bir adım olacak" sözleriyle desteği dile getirdi.

Ülkeye yabancı yatırımcı çekebilmek için yasal düzenlemeler yapıldığına vurgu yapan Dış İşleri Bakanı Wetangula, ülkeye tarım, enerji ve inşaat alanında yatırım ihtiyacı olduğunu söyledi. Wetangula "Latek Holding ile Kenya'da enerji üretimi ve inşaat alanı üzerinde yatırım yapması için görüşmelerimiz sürüyor. LTKHOME ile atılan ilk adımdan sonra burada yeni yatırımlarına devam edecektir. İşlettikleri Ambarlı Limanı'nı ziyaret ettim. Latek Holding'in oradaki operasyonunu gördüm ve oldukça etkilendim. Kenya'da da ve bu bölgedeki diğer ülkelerde de bu operasyonu yapmasını istedik. Sadece bizim ülkemizde değil Uganda, Tanzanya, Brundi gibi ülkeleri kapsayan yatırımlar için Latek Holding'i destekliyor ve bu anlamda cesaretlendiriyoruz. Biz Kenya olarak, Latek Holding'in tüm yatırımlarını koruyacağımızı ve Afrika kıtasındakı ülkelerde de destekçisi olacağımızı buradan bildiriyoruz." diye konuştu.

Latek Holding, Doğu Afrika'nın en önemli lojistik üslerinden biri olan Mombasa Limanı'nda kuracağı liman işletmesiyle ile kıtaya yayılmayı hedefliyor. Latek Holding, Doğu ve Güney Afrika Ülkeleri Ortak Pazarı ( COMESA )'nın gümrük birliği avantajlarını kullanarak Afrika'nın güney ve doğusunda 500 milyonluk nüfusa hizmet götürecek. Doğu Afrika'daki en büyük Türk yatırımını gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını ifade eden Latek Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, yapı marketlerinden gıdaya, depolamadan dağıtıma, inşaattan enerjiye verimli her alanlarda iş yapmayı planladıklarını belirtti. Erdoğan, en büyük yatırımın enerji alanında olacağını ifade etti.

Mombasa Limanı Afrika'ya açılan kapı

Afrika pazarında büyüme stratejilerini uzun süren bir planlama sonunda hayata geçirdiklerini söyleyen Levent Erdoğan, "Afrika'ya açılan en önemli kapılardan biri olan Mombasa Limanı'nda, geçici depolama ve gümrük sahaları açacağız. Dört yıldır yaptığımız araştırmalar neticesinde Afrika'ya bu noktadan giriş yapmaya karar verdik. Mombasa bir nevi Doğu Afrika'ya açılan kapı niteliğinde. Burada yapılan yatırım 150 milyon insana ulaşma imkânı sağlıyor. Mombasa'daki yatırımlarımız sayesinde önce Doğu Afrika'ya odaklanacak, sonrasında Güney Afrika'ya ineceğiz. İlk fazını başlattığımız bu yatırımlarımız toplamda 100 milyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşacak. Doğu Afrika'da şimdiye kadar bu büyüklükte bir Türk yatırımı yapılmadı. Bölgedeki en büyük Türk yatırımına imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Kapı Kenya, hedef tüm Afrika

Uzun vadeli yatırım stratejilerinin tüm Afrika pazarında bir Türk markası olarak büyümek olduğunu belirten Levent Erdoğan, Afrika pazarına açılmak için Kenya'yı seçme nedenlerini şöyle özetledi: "Başta Dışişleri Bakanı Moses Wetang'ula olmak üzere Kenya hükümeti, yatırımlar için bize büyük destek verdi. Kenya gelişmiş bankacılık sistemi ve avantajlı coğrafi konumu ile Afrika'ya açılmak için benzersiz bir kapı. Mombasa Limanı'nın stratejik konumu sayesinde tek bir noktadan tüm Doğu Afrika'ya ulaşıyor olacağız" dedi.

Afrika'da Türk ürünleri satarak büyüyecek

LTKHOME, sadece Türk malı ürünler satacaklarına dikkat çeken Latek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, şunları söyledi; "Yaklaşık 2000 ürün çeşidinin tamamı Türk malı olacak. Afrika'yı Türk ürünlerinin kalitesiyle tanıştıracak ve bir Türk markası olarak büyüyeceğiz. İki yıl içinde Uganda, Güney Sudan, Tanzanya, Ruanda, Burundi ve Mozambik'te LTKHOME yapı marketleri açarak zincir satış ağı kuracağız. Dört ile altı ayda bir yeni mağaza açmayı planlıyoruz. Nairobi'deki açtığımız ilk LTKHOME mağazasını 2 bin metrekarelik alanda kurduk. Kenya'da açacağımız ikinci mağazayı ise 10 bin metrekarelik alana kuracağız. Afrika'da bu konseptte ve bu büyüklükte başka bir örneği olmayan yapı marketleri zincirine, özellikle Türk ürünlerine büyük ilgi olacağını düşünüyoruz".

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güney Afrika Türkiye Nairobi Kenya Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title