Haberler

Laricani: "Görüşme Konusunda İyimserim"

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (Uygk) Genel Sekreteri ve Nükleer Baş Müzakereci Ali Laricani, AB Ortak Savunma ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile Çarşamba Günü Ankara'da Yapacağı Görüşme Konusunda İyimser Olduğunu Söyledi.

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (UYGK) Genel Sekreteri ve nükleer baş müzakereci Ali Laricani, AB Ortak Savunma ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile çarşamba günü Ankara'da yapacağı görüşme konusunda iyimser olduğunu söyledi.

"Mevcut koşullarda, ciddi bir müzakereyle soruna çözüm bulunabileceğini" ifade eden Laricani, "Eğer bu konuya gerçekçi bakıyorlarsa önkoşuldan söz etmesinler. Yeni koşullar, yeni konuları görüşmeyi gerektiriyor. Bu çerçevede yeni inisiyatiflerin ortaya çıkması lazım" diye konuştu.

"Başkalarının bizim nükleer faaliyetlerimizden kaygı duymasını istemiyoruz" diyen Laricani, karşı tarafın İran'ın nükleer faaliyetlerinde sapma olduğuna ilişkin endişelerini müzakerelerde görüşebileceklerini ifade etti.

Laricani, müzakerelere "suni yaklaşım ve diplomatik dansla" girilmesi durumunda bir sonuç çıkmayacağını da ifade ederek, karşı tarafın "dürüst bir yöntemi" takip etmesini ve ciddi bir müzakereye tanık olmayı umduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title