Haberler

Laikliğin Anayasaya Girişinin 71. Yıl Dönümü Etkinlikleri

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı Laikliğin Anayasa'ya Girişinin 71. Yıl Dönümü Dolayısıyla Mesaj Yayınladı. Kamacı, " Demokrasi Sürecinde Aydınlanma Hareketini Hayatımıza Getiren , Bu Dönüşümün Başına 'Laiklik' İlkesini Yerleştiren Atamıza Minnetimiz Sonsuzdur" Dedi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı Laikliğin Anayasa'ya girişinin 71. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Kamacı, “ Demokrasi sürecinde aydınlanma hareketini hayatımıza getiren , bu dönüşümün başına 'Laiklik' ilkesini yerleştiren Atamıza minnetimiz sonsuzdur” dedi.

Başkan Kamacı konuyla ilgili açıklamasında “Atamızın önderliğinde yürütülen bağımsızlık ve aydınlanma mücadelesini başlatarak bir sürece giren Türk Ulusu laik, demokratik ve çağdaş ilkelerinden asla ödün vermeyecektir. Laikliğin yerleşemediği toplumlarda demokrasiden ve o ülkenin gelişiminden söz edilemez. Laiklik ilkesi yaşamımıza girdiği andan itibaren, Türkiye Cumhuriyeti'nde toplumsal barışın, özgür düşüncenin yerleşmeye başlaması sağlanmış , değer yargılarından ve bunun sonucu olarak inancını özgürce yaşayabilme serbestliğinin gelmesine olanak sağlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda demokratik ve çağdaş yaşamın gereği olan “Laiklik” ilkesini sonuna kadar savunup kollayacağız. Özgür düşünce sistemiyle, din ve vicdan hürriyeti ve çağdaş düşünceyle yetişen nesiller oluşması için canla başla çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

(İK)

05.02.2008 19:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title