Haberler

Kütahya: Kesob'dan Tıp Fakültesi'ne Destek

- Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (Kesob) Başkanı Kenan Eskiçubuk, Kentte Tıp Fakültesinin Kurulması Konusunda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (Dpü) Rektör Prof. Dr. Önce'ye Tam Destek Verme Kararı Aldıklarını Bildirdi.

- Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Kenan Eskiçubuk, kentte tıp fakültesinin kurulması konusunda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektör Prof. Dr. Önce'ye tam destek verme kararı aldıklarını bildirdi.

İlde DPÜ bünyesinde bir tıp fakültesinin kurulması konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdıklarını dile getiren Eskiçubuk, "KÜTESOB, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) yazdığı yazı ile Rektör Prof. Güner Önce'ye destek verdi. Bilindiği üzere akademik kurumlar, bulunduğu ilin gerek bilimsel, gerek toplumsal yönden gelişmesine en üst düzeyde katkıda bulunan oluşumlar konumundadır. İlimiz sınırlarında bulunan Dumlupınar Üniversitesi de bu görevi en iyi şekilde yerine getirmektedir. Rektör Prof. Dr. Güner Önce, üniversitenin ve Kütahya ilinin gelişmesine eşsiz katkılarda bulunmuş bir akademisyendir. Önce'nin Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde bir tıp fakültesi açma girişimleri ilimiz tarafından büyük bir heyecanla karşılanmış ve desteklenmiştir. Ancak bu girişimler sonuçsuz kalmıştır. Kütahya, gelişmekte olan bir il konumunda bulunduğundan, gerçekleştirilecek her türlü yenilik büyük bir önem arz etmektedir. İlimiz her konudaki yenilikleri yakından takip etmektedir. Bu yüzden kurulacak olan bir tıp fakültesi ilimiz açısından büyük bir adım olacak ve bu konudaki ihtiyacımıza cevap verecektir. İlimizin tıp fakültesine olan ihtiyacı, hastalarımızın Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilmeleri yoluyla giderilmeye çalışılmaktadır. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giden hastaların yüzde 45'ini ilimizden gelen hastaların oluşturduğu göz önünde bulundurulursa, bu ihtiyacın boyutu daha iyi anlaşılacaktır" dedi.

Kütahya'nın, kurulacak olan bir tıp fakültesini rahatlıkla kaldırabilecek bir altyapıya sahip olduğunu kaydeden Eskiçubuk, "Gerek konaklama, gerekse de ulaşım yönünden ilimiz yeterlidir. Üniversitemizin yerleşim alanı da çok uygundur. Bilindiği gibi Dumlupınar Üniversitesi, mimarisinde Osmanlı tarzını benimsemiş, en iyi mimari plana sahip üniversitedir. Bir tıp fakültesi kurulmasıyla da üniversitemiz gelişimi açısından büyük bir adım atmış olacaktır. Kütahya, zengin mineral içeriğine sahip şifalı kaynak sularıyla tüm Türkiye'ye hizmet veren bir ildir. İlimizde bulunan termal otellerimiz ve Yoncalı Fizik Tedavi Hastanemiz, Türkiye'de eşi bulunmaz merkezlerdir. Ancak belirttiğimiz tesislerimiz tüm yurt çapından gelen hastalara hizmet verecek büyüklükte değildir. Bazıları acil olan hastalar, tedavi olmak istediklerinde maalesef aylar sonrasına randevu alabilmektedirler. Üniversitemiz yerleşim alanından da çıkan bu şifalı sular, kurulacak olan tıp fakültesinde de kullanıldığında yalnızca ilimize değil, tüm Türkiye'ye hizmet verecek bir merkez haline gelecektir. Kısaca özetlemeye çalıştığımız tüm bu ihtiyaçlarımız, tıp fakültesinin kurulmasıyla giderileceği gibi, gelecek olan öğrenciler de ekonomimizi canlandırarak ilimizin daha da gelişmesini sağlayacaktır. Bu yüzden biz, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütünün bir kuruluşu olarak, Rektör Prof. Dr. Güner Önce'yi çalışmalarında canı gönülden desteklemekte ve Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kurulacak olan yeni üniversiteler projelerinin kapsamına alınması için yardımlarınızı beklemekteyiz" diye konuştu.

(EFE-MŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title