Haberler

Kütahya'da Arsenik Oranı Yüksek Çıkan İki Kuyu Kapatıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Emet ilçesinden genel görüntü Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca'nın açıklamaları - Emet'te şehir şebeke hattına içme suyu sağlanan kuyulardan ikisi, sınır değerin üzerinde arsenik tespit edilmesi nedeniyle kapatıldı Belediye tarafından yapılan anonslarda, vatandaşların bir süreliğine şebeke suyu içmemesi uyarısında bulunuldu Kütahya'nın Emet ilçesinde, içme suyu ihtiyacının karşılandığı 6 kuyudan ikisi, sınır değerin üzerinde arsenik tespit edilmesi nedeniyle belediye tarafından kapatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Emet ilçesinden genel görüntü

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca'nın açıklamaları

- Emet'te şehir şebeke hattına içme suyu sağlanan kuyulardan ikisi, sınır değerin üzerinde arsenik tespit edilmesi nedeniyle kapatıldı

Belediye tarafından yapılan anonslarda, vatandaşların bir süreliğine şebeke suyu içmemesi uyarısında bulunuldu

Kütahya'nın Emet ilçesinde, içme suyu ihtiyacının karşılandığı 6 kuyudan ikisi, sınır değerin üzerinde arsenik tespit edilmesi nedeniyle belediye tarafından kapatıldı.

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin içme suyunun Köprücek köyü yakınındaki 6 kuyudan sağlandığını söyledi.

Söz konusu kuyularda düzenli olarak ölçümler yapıldığını ve son denetimlerde kuyulardan ikisinde arsenik oranının yüksek çıktığını belirten Koca, şöyle konuştu:

"Emet, bor madeninin çıktığı bir bölge olması nedeniyle sularda arsenik görülebiliyor. Son analizlerde ilçemizin içme suyu ihtiyacını karşılayan 5'inci kuyuda litrede 27,48 mikrogram, 6'ncı kuyuda ise litrede 18,65 mikrogram arsenik tespit edildi. Dünya standartlarında arsenik miktarının litrede 10 mikrogramın üzerinde olması tehlikeli görülüyor. Biz de hemen tehlike sınırının üzerinde arsenik tespit edilen kuyuları kapattık. Arsenik miktarı tehlike sınırının altında olan diğer 4 kuyumuzdan ilçemizin su ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz."

Tedbir amacıyla belediyeden anons yaptırarak vatandaşların bir süreliğine şehir şebeke suyunu içmemeleri uyarısında bulunduklarını dile getiren Koca, daha sağlıklı içme suyu temini için çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Koca Kütahya Emet Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title