Haberler

Kuşadası'nda Tariş'in Tartışmalı Arsası Satıldı

Kuşadası'nda Tariş'e Ait Atatürk Bulvarı Derici Otel Yanında Halen Otopark Olarak Kullanılan 9 Bin 958 Dönümlük Arsa Türk, İngiliz, Arap ve İtalyanlardan Oluşan Bir Konsorsiyum'a Satıldı. Kuşadası Belediye Meclisi Tarafından İki Kez Yeşil Alan İlan Edilen ve Geçmişte Büyük Tartışmalara Yol Açan Arsanın Satışı, İmar Durumunu da Yeniden Gündeme Taşıdı.

Kuşadası'nda TARİŞ'e ait Atatürk Bulvarı Derici Otel yanında halen otopark olarak kullanılan 9 bin 958 dönümlük arsa Türk, İngiliz, Arap ve İtalyanlardan oluşan bir konsorsiyum'a satıldı. Kuşadası Belediye Meclisi tarafından iki kez yeşil alan ilan edilen ve geçmişte büyük tartışmalara yol açan arsanın satışı, imar durumunu da yeniden gündeme taşıdı.

Bilindiği gibi, Kuşadası'nın soluk alan ve yapılaşma gitmeyen ender noktalarından biri olan TARİŞ'e ait piyasaya değeri son derece yüksek söz konusu arsa geçmiş dönemlerde de üç kez daha satışa çıkarılmış ancak, bu girişimler başarılı olmamıştı. Kuşadası'nın en değerli noktalarından biri olması nedeniyle daha önceki ihaleler sırasında yaşanan tartışmaların ardından, 1997 yılında dönemin Kuşadası Belediye Başkanı Engin Berberoğlu, satış yapılması durumunda 9 bin 958 metrekarelik arsayı yeşil alan ilan edeceklerini açıklamış ve bu açıklamanın ardından ihale iptal edilmişti. TARİŞ, 2004 yılında bu kez açık artırma suretiyle arsayı iki kez daha ihaleye çıkardı. Ancak, belediye yine devreye girdi ve bu kez Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan belediye meclisinden bir karar daha çıkartarak, söz konusu arsa yeniden yeşil alan ilan edildi. Belediyenin bu kararı nedeniyle yatırımcıların fazla ilgi göstermemesi yüzünden ihalelere katılan az sayıda firmalar da 2,5 trilyon lira gibi son derece düşük rakamlar teklif etmiş ve ardından da ihaleler iptal edilmişti.

Kuşadası'nda 10 yıldır büyük tartışmalara yol açan arsanın satışıyla ilgili son açıklama bu kez TARİŞ'ten geldi ve arsanın ilk etapta çoğunluk hisselerinin satıldığı duyuruldu. Edinilen bilgiye göre, TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği'nin yüzde 73 hissesi bulunan Kuşadası Derici Oteli yanındaki 10 dönüm arsanın satışında anlaşma sağlandı. Türk, İngiliz, Arap ve İtalyanlardan oluşan bir konsorsiyum, birliğin yüzde 73 hissesini satın aldı. Arsanın geri kalan hisselerinin yüzde 1'inin TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'ne, yüzde 26'sının Üzüm Birliği'ne ait olduğu belirtildi. Konsorsiyumun bu birliklerle görüşmeleri devam ediyor. Konsorsiyum ortağı Enginsan Kültürsan Demsan Şirketler Grubu Genel Müdürü Erol Güç, Kuşadası'na 15-16 katlı bir kule şeklinde 5 yıldızlı, bin yatak kapasiteli bir otel yapmak istediklerini söyledi. Proje için 45 milyon YTL yatırım yapılması planlanıyor.

(ZH-DAK-Mİ-

(ZH-DAK-Mİ-)

11.08.2007 14:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title