Haberler

Kürt Bölgesi ABD'li Diplomatları Büyülemiş!

Kuzey Irak'a Gezi Düzenleyen Amerikalı Diplomatların, Irak Kürdistan Demokrat Partisi Lideri Mesut Barzani ile Görüşmesi Sırasında, Kürtlerin Deneyimlerinden Faydalanmak İstedikleri Belirtildi.

Kuzey Irak'a gezi düzenleyen Amerikalı diplomatlar, 'Kürt Bölgesi Başkanı' ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani ile görüştü.

Bölgeyi ziyaret eden Amerikalı diplomatlardan oluşan üst düzey bir heyeti, Mesut Barzani ve yardımcısı Kosret Resul Ali ile görüştü. Barzani'nin Selahaddin kentindeki karargahında yapılan görüşmede, bölgede kaydedilen gelişmeler, bölgenin 16 yıllık deneyimlerinin yanı sıra, lrak'ın siyasi ve güvenlik konuları değerlendirildiği açıklandı. Bölge Başkanlık Divanı Başkanı Dr. Fuat Hüseyin, ABD Kongresi ile Amerika'daki büyük medya kuruluşları ve hükümete bağlı kilislerle yoğun ilişki içinde olduklarını belirtti.

ABD heyetinin Kürt bölgesinde sağlanan gelişmeler ve Kürt halkının elde ettiği kazanımların kendilerini büyülediğini belirten Hüseyin, “Görüşmede, Kürt bölgesi ve lrak'taki siyasi ve güvenlik konuları değerlendirildi. ABD heyeti, Kürt halkı için Amerika da ve dışında neler yapabileceklerinden söz ettiö dedi. Hüseyin, Kürt bölgesini ziyaret eden ABD heyetinin, ABD ve Avrupa ülkelerinde geniş ilişkileri olduğunu ifade ederek; öAmerikalı diplomatlar güçleri oranında Kürt bölgesinin deneyimlerine destek verme söz verdiö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title