Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Bodrum'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Unesco'nun Sulukule ile İlgili Raporunun Önümüzdeki Günlerde Yazılacağını Söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, UNESCO'nun Sulukule ile ilgili raporunun önümüzdeki günlerde yazılacağını söyledi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bodrum'a gelen Günay, helikopterle ilçede bulunan stada inerek Bodrum Kalesi'ne geçti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Günay, Sulukule raporu ile ilgili şunları söyledi:

"UNESCO'nun raporu önümüzdeki günlerde yazılacak. UNESCO heyeti başkanı İstanbul'da gördüklerinin önceki yıllara göre daha olumlu olduğunu, iyi niyetli bir gayretin olduğunu söyledi. Değerlendirmesine teşekkür ederim. Rapor yakında yazılacak ve hep birlikte bekliyoruz." 2008 turizm sezonu konusunda düşünceleri sorulan Bakan Günay bu konuda ise ümitli olduğunu söyledi. 2008 yılına iyi başlandığını ifade eden Ertuğrul Günay, şöyle konuştu: "İyi başladık. İnşallah iyi gelişecek. Geçen yıl iyi rakamlarla kapatmıştık. Bu yıl geçen yılın yüzde 20 civarında üzerinde seyrediyor. Böyle devam edersek Türkiye için çok başarılı bir yıl olacağını umut ediyorum. Yeter ki bölgemizde bir güvenlik sorunu çıkmasın ve Türkiye'de demokrasinin başına herhangi bir kaza gelmesin." Çiçekle karşılanan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay beraberinde Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ve bakanlık yetkilileri ile Bodrum Kalesi ve Su altı Arkeoloji Müzesi'ni gezdi.

(OU-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title