Haberler

Ülkeler Farklı Kareler Aynı

Engelliler Günü'ne Özel Sergi, İngiltere'den Sonra İlk Kez Başka Bir Ülkede Sergileniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Engeliller Günü'ne özel Down Sendromu konulu bir fotoğraf sergisi açacak. Kocaeli, İngiltere dışında Türkiye'de ilk kez sergilenen "Algıları Değiştirmek" adlı fotoğraf sergisine evsahipliği yapacak. Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Engelliler Günü dolayısıyla birçok etkinliğe imza atacak

HER SENE FARKLI BİR KONU

Engelliler Günü Farkındalık Yaratma Etkinlikleri kapsamında hazırlanan "Algıları Değiştirmek" adlı fotoğraf sergisi, İngiltere'den sonra ilk defa İstanbul'dan sonra bir ilde Kocaeli'nde sergilenecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilkini gerçekleştirdiği ve Down Sendromu'nu konu aldığı bu etkinliği her yıl 3 Aralık Engelliler Günü'nde düzenleyecek. Büyükşehir, etkinlik kapsamında her sene farklı bir engellilik konusunu kamuoyunun gündemine getirecek.

30 ADET FOTOĞRAF

Yurtdışında hastalığa dikkat çekmek için hazırlanan ve büyük yankı uyandıran fotoğraf sergisi İngiltere'de son 5 yıldır her sene farklı konularda ve yerlerde sergilenmişti. Serginin düzenleyicisi Richard Bailey. Sergi, Down Sendromlu çocukları olan ailelerin ve profesyonel fotoğrafçıların çektiği 30 adet şövale üzerindeki fotoğraflardan oluşuyor.

ENGELLİ ÇOCUKLARDAN KONSER

Toplumda yanlış bakış açılarını değiştirip, Down Sendromluları doğru tanıtmak amacıyla düzenlenen serginin açılışı 3 Aralık Cuma günü Dolphin Alışveriş Merkezi'nde saat 16.00'da gerçekleştirilecek. Sergi açılışında Tomurcuk Özel Eğitim Merkezi ile Morpınar grubunun ortak çalışmasıyla Down Sendromlu çocuklardan oluşturulan Zihinsel Engelli Ritim Atölyesi de mini bir konser verecek. Serginin ayrıca Ncity, Real ve Gebze Center'da da halkla buluşturularak engelli bireylere yönelik yargıların değiştirilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title