Haberler

Sındırgı Belediyesi Eğitim Merkezi'nden öğrencilere paylaşma duygusu aşılanıyor

Güncelleme:

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, Sındırgı Belediyesi Eğitim Merkezi (SIBEM) öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanarak hayata geçirilen 'Dilek Ağacı Projesi'yle öğrenciler arasında paylaşma duygusunun geliştirilmesi hedefleniyor.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Belediye Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı " Dilek Ağacı " projesi ile öğrenciler arasında paylaşma duygusunu geliştirmek hedefleniyor.

Düvertepe Yatılı Bölge Okulu öğrencileri dileklerini yazdı, SIBEM öğrencileri de hayallerini gerçekleştirdi. Dilek mektupları rastgele çekildi ve öğrenciler imkanları ölçüsünde hediyeleşmenin mutluluğunu yaşadı. Akpınar Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen program ile öğrenciler bir araya geldi.

Programa ilçe kaymakamı Didem Dinç Özay, Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, milli eğitim müdürü Muzaffer Çakır, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Sındırgı Belediyesi yetim, ihtiyaç sahibi, engelli öğrenciler için birçok farklı projeyi de gerçekleştiriyor.

Paylaşma ve yardımlaşma duygusunun öğrencilere de aşılanmasının önemini belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş "Doğal şehir sındırgı da yine çok doğal işler çok hoş, çok güzel işler, kalbe dokunan işler. Sındırgı'da SIBEM adlı dershanemizdeki öğrencilerle, Düvertepe yatılı bölge okulundaki kardeşlerimiz hediyeleşmek için buluştular. Dilek ağacı projesi kapsamında mektup yazıldı ne beklersin, ne istersin bir arkadaşından denildi onlarında verdiği cevaplar doğrultusunda esnafımızdan farklı yerlerden ve kendi aldıkları hediyeleri o kardeşlerine ulaştırdılar. İnsanların gönülleri günümüzde maalesef sosyal medya, telefonla ve farklı alanlarla meşgul ve bu meşguliyeti gözümüzün içine baka baka ve hediyeleşmenin keyfini hazzını verebilme duygusunu biz onlara yaşattığımızdan dolayı çok mutluyuz. Hem SIBEM' deki öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve Düvertepe YBO' da ki öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum kutluyorum çok güzel bir proje" dedi.

Heyecanlı bir gün geçirdiğini belirten 12. sınıf öğrencisi Hatice Kübra "SIBEM' de YKS'ye hazırlanıyorum. Bu gün burada dilek ağacı projesi kapsamında öğrencilere hediyelerini verdik. Çok mutluyum böyle faydalı etkinliklerin devamını diliyorum. Bu gün için çok heyecanlandık. Bizler bu projeye çok emek verdik ama bir o kadarda mutlu olduk. Küçüklerin mutluluğunu görünce Dünyalar bizim oldu. Bu güne kadar yaptığımız en güzel proje bu diyebilirim." Şeklinde konuştu.

Proje koordinatörü Beyza Demircan öğrencilerin gözlerindeki mutluluğu görmenin her şeye değdiğini belirterek " Bu gün burada tüm öğretmen ve öğrencilerimizin ortak emeği olan dilek ağacı projemizi gerçekleştirmek üzere toplandık. Düvertepe'de ki öğrencilerimiz dilek dilediler. Bizim öğrencilerimizde bu dilekleri gerçekleştirdiler. Paylaşmanın verdiği mutluluğu hem biz öğretmenler hem öğrenciler ortaklaşa tattık. Projenin aslında alt yapısını biz hafta olarak öğrencilerimiz ile beraber işledik. Paylaşmanın üzerine sohbet ettik. İlçe müftümüz Sami Türkel'de bu sohbetlere dahil oldu. Belediye başkanımız da bu sohbetlere dahil oldu. Daha sonrasında teorik olan bilgileri pratiğe döküp daha da akılda kalıcı hale gitmek için böyle bir proje ortaya çıktı. Herkes çok heyecanlandı, heyecanlarınındı sonucu aldılar. Güzel bir gün yaşadık." dedi.

Program sonunda Düvertepe YBO öğrencileri Sındırgı Belediyesi Eğitim Merkezini gezdi ve sinema salonun mısır ikramı ile film izledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Balıkesir Sındırgı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title