Haberler

Kolombiya'da Türk Diplomasisinin 500. Yılı ve Türk Geleneksel Müzik Gösterimi

Güncelleme:

Kolombiya'da Türk Diplomasisinin 500. Yılı ve Türk Geleneksel Müzik Gösterimi programı düzenlendi. Programa çok sayıda ülkenin büyükelçisi, diplomatik misyon temsilcileri ve davetliler katıldı. Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun, konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılını ve Türk Diplomasisinin 500. Yılını kutladıklarını belirtti.

Kolombiya'da "Türk Diplomasisinin 500. Yılı ve Türk Geleneksel Müzik Gösterimi" programı düzenlendi.

Başkent Bagota'daki Dışişleri Bakanlığına bağlı San Carlos Sarayı'nda, Türkiye'nin Bogota Büyükelçiliğince organize edilen programa, çok sayıda ülkenin büyükelçisi, diplomatik misyon temsilcileri ve birçok davetli katıldı.

Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun, buradaki konuşmasında, bu yıl Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılını ve Türk Diplomasisinin de 500. Yılını kutladıklarını belirtti.

Sun, "Dünya diplomasisine yurtta barış dünyada barış ilkesini hediye eden Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Bugün bizlerle birlikte olan Kolombiyalı dostlarımıza ve katılımcılara çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sun, programa katkıları nedeniyle Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Kolombiya Temsilcisi Doç.Dr. Öner Buçukcu, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) Kolombiya Koordinatörü Merve Kalınbacak, Türk Hava Yolları (THY) ve Kolombiya Dışişleri Bakanlığına teşekkür etti.

Katılımcılar, Türk diplomasi tarihinin öne çıkan fotoğraf sergisini yakından inceledi.

Programda, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim üyelerinden Mücahit Kol, bağlaması ile katılımcılara "Geleneksel Türk Müziği" eserlerini seslendirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Cumhuriyeti Kolombiya Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title