Haberler

Halk Oyunları Şenliği"Nde Miniklerden Görsel Şölen

"Halk Oyunları Şenliği"nde miniklerden görsel şölen- Balıkesir'de bir ilkokul tarafından düzenlenen şenlikte, folklor eğitimi alan bütün sınıflar sahne alırken, küçüklerin görsel şöleni büyük ilgi gördü- Halk oyunu eğitmeni Kılıç: "Çocuklarda öz güvenin oluşmasında halk oyunları dersinin etkisi büyüktür"BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de bir ilkokul tarafından düzenlenen "Halk Oyunları Şenliği"nde, folklor eğitimi alan bütün sınıflar sahne alırken, küçüklerin görsel şöleni büyük ilgi gördü.

"Halk Oyunları Şenliği"nde miniklerden görsel şölen- Balıkesir'de bir ilkokul tarafından düzenlenen şenlikte, folklor eğitimi alan bütün sınıflar sahne alırken, küçüklerin görsel şöleni büyük ilgi gördü- Halk oyunu eğitmeni Kılıç: "Çocuklarda öz güvenin oluşmasında halk oyunları dersinin etkisi büyüktür"BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de bir ilkokul tarafından düzenlenen "Halk Oyunları Şenliği"nde, folklor eğitimi alan bütün sınıflar sahne alırken, küçüklerin görsel şöleni büyük ilgi gördü.Ercan Kıvrak İlkokulu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen şenlik, Kurtdereli Spor Salonu'nda yapıldı.İlkokulun folklor eğitimi alan 2'nci ve 3'üncü sınıfların oluşturduğu 14 ekip, gösterilerini sundu. Her ekibin dörder olmak üzere ülkenin değişik yörelerine ait halk oyunu gösterisi sunduğu şenlikte, kıyafetleri ve oyunlarıyla küçüklerin görsel şöleni büyük beğeni topladı.Çocuklar kadar ailelerin de büyük keyif aldığı şölen, bütün ekiplerin, öğretmen ve eğitmenleriyle salonun ortasında "Entarisi Dım Dım Yar" parçası eşliğindeki oyunlarıyla son buldu.Halk oyunları eğitmeni Nursel Süzaner Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların, tüm yörelerde zengin bir derya olan Türk halk dansları sayesinde sağ, sol kavramlarını, dönüş, zıplama, sekme, sayı sayma, arkadaşlarıyla koordineli hareket etmeyi öğrendiğini belirterek, ayrıca bireysellikten ziyade grup içinde arkadaşlarıyla uyumlu çalışmayı kavradığını söyledi.Çocuklarda beyin (zihin) ve beden antrenmanı sağladığını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu: "Kas sistemlerinin gelişimine faydası vardır, koordinasyonlarının gelişmesine yardımcı olur. Çocuklarda öz güvenin oluşmasında halk oyunları dersinin etkisi büyüktür. Yapılan takım çalışmalarında içine kapanık ya da dikkati daha az olan çocukların sosyalleşmelerine yardımcı olduğu görülmüştür. Koreografide kaç adım yapılacağı ve sonraki adım hamlesi, çocuklara dikkatlerini bir noktada toplamayı öğretir. Disiplin kazandırır, yaratıcılığı geliştirir, toplu olarak yapılan derslerde kişi kendini belirli bir gruba ait hisseder. Uyum yönü ve empati becerileri gelişmiş olur."Halk oyunlarının, çocukların dikkatini odaklama ve sürdürme ile seçim yapma ve karar verme becerisini geliştirdiğini anlatan Kılıç, "Kişiye, ailesi ve arkadaşlarıyla daha iyi iletişim kurma becerisi katar. Uzun süreli dans etmek bedenin de canlılığını korumasını sağlar. Her yaşta kişi için öncelikle bunu bir spor olarak kabul edip yapıyorlarsa vücutları esnekleşir" değerlendirmesinde bulundu. .

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kurtdereli Spor Salonu Balıkesir Şölen Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title