Haberler

    Eylül 2012 Sergileri!

    İstanbul’daki sanat galerileri yeni sezona neredeyse hazır... Peki siz yeniden sanatla buluşmaya hazır mısınız?

    İstanbul Modern

    İstanbul Modern, İçsel ve Dışsal Dönüşüm: çağdaş çin Sanatına Bir Bakış başlıklı sergiyle Türkiye ve çin arasındaki diplomatik ilişkilerin 40. yılında çin sanatının çağdaş örneklerine ev sahipliği yapıyor. 21 Eylül-25 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenecek sergide geleneksel çin kültürü ve felsefesi, yeni teknikler, çağdaş keşifler ve yenilikçi yaklaşımlarla tekrardan yorumlanıyor. Geleneksel çin kültürü dış değişimleri hoşgörüyle karşılarken, iç bağımsızlığını ve değerlerini korumaya çalışır. çin'in doğa ve felsefe üzerine özgün görüşleriyle, güncel gerçekliğin karşılaşmasından canlı ve yenilikçi bir sinerji ve heyecan verici bir yaratıcılık ortaya çıkar. Peki çinli çağdaş sanatçılar sanatı nasıl değerlendiriyorlar? Yaratıcı çalışmaları çin kültürünü nasıl yansıtıyor? Dünyaya nasıl ilham vermeyi bekliyorlar?

    Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No: 4, 34433 Karaköy

    Tel: 212 334 7300

    Pg Art Gallery

    İnsanın sanat yoluyla içsel olarak arınması gerçekten mümkün müdür? Yoksa yüzyıllar boyunca çok çeşitli yönelimlerle şekillenen sanat bugün bu işlevini tamamen yitirmiş midir? Pg Art Gallery'de öznur Güzel Karasu'nun küratörlüğünde gerçekleşen 'Arınma' başlıklı sergide yer alan Sena Başöz, Kerem Ozan Bayraktar, Hacer Kıroğlu ve Candaş Şişman sanatın arındırıcı işlevi üzerine odaklanırken, simülasyon çağında sanatsal üretimlerin nasıl bir dönüşüme uğradığına ve izleyicinin algısı üzerinde ne tür etkilere yol açabileceğine dair bir tür sorgulama da yapıyorlar. İşlere dair metinlerin yer almayacağı bu sergi süresince, izleyicilerin tutacakları notlar üzerinden bir metin oluşturulacak. Sergi, 1 Eylül - 23 Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

    Adres: Boğazkesen Cad.No.76/B Tophane Beyoğlu İstanbul

    Tel: 212 252 80 00

    SODA

    SODA, Hollandalı sanatçı Diederick Kraaijeveld'ın "Icons in Old Wood' adlı sergisiyle 13 Eylül 2012'de sezonu açıyor. "Icons in Old Wood' sergisi " 500 Kuruş" adlı Atatürk pulu eseri dahil olmak üzere; Steve McQueen, Ajda Pekkan gibi Türkiye ve dünyanın ikonlaşmış isimlerinin ahşaptan yapılmış renkli kolajlarından oluşuyor. Sergide sanatçının imza eserlerinden "Blue All Stars" adlı Converse ayakkabının yanısıra bu sergiye özel üretilmiş, yeni ahşap heykelleri de yer alıyor.

    Adres: Şakayık Sok. No: 37/1 34365 Nişantaşı- İSTANBUL

    Tel: +90 212 231 89 88

    Sanatorium

    Yağız özgen'in "Tayf" adlı ikinci kişisel sergisi 13 Eylül - 20 Ekim 2012 tarihleri arasında Sanatorium'da izleyici ile buluşuyor. Sergideki çalışmalar, bilgisayarların belirli komut kümesine dayandırılarak işleyen yapısına gönderimde bulunurken, bir şeyi oluşturan birimlerin ve elde edilen bütünün kendisinden ziyade, bu birimlerin yan yana gelirken izlediği ilkeleri ya da bütünün oluşum kurallarını ön plana çıkarmaktadır. Bu çalışmalar, eşitlik, bütün/parça ilişkisi, ve modülerlik gibi halleri yapısında bulunduran tüm sistemlere uygulanabilecek dijital dilin doğasını simüle etmekte, başta dijital olmak üzere dilin oluşum süreçlerini ortaya koymakta.

    Adres: Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Cad. No 32/A Beyoğlu / İstanbul

    Tel: 212 293 67 17

    X-ist

    Karikatürist kimliği ile tanıdığımız Bahadır Baruter, 13 Eylül-13 Ekim 2012 tarihleri arasında x-ist'teki "Senin Ailen Bir Yalan Yavrum" başlıklı sergisinde dijital resim ve videoları ile bambaşka bir yönünü ortaya cıkarıyor. Mizahi bakış açısı ve ironik yaklaşımını resimlerinde de sürdüren sanatçı, toplumun en gizli tabularından biri olan aile kavramını gösterilmeyen gerçekleri ile ele alarak seyirciyi kendiyle yüzleştiriyor.

    Adres: Abdi İpekci Cad. Kaşıkçıoğlu Apt. No: 42 D.2 Nişantaşı / İstanbul

    Tel: 212 291 77 84

    Pera Müzesi

    Kuruluşundan bu yana her yıl yaz aylarında salonlarını genç sanatçılara ve sanat eğitimi veren kurumlara ayıran Pera Müzesi, bu yıl da İzmir'den Dokuz Eylül üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni ağırlıyor. Geniş bir yelpazede eğitim veren fakülte, aynı zamanda ülkemizde "Güzel Sanatlar" alanında üniversite bünyesinde kurulmuş ilk fakülte olma ayrıcalığını da taşıyor. Kuram ile uygulamanın, geleneksel ile yeni, öncü ve kavramsal olanın uyumlu birlikteliğine dönük bir eğitim modeli yaratma çabasıyla yola çıkan fakülte, 40 yılı bulan bir akademik geçmişe sahiptir. Güzel Sanatlar Fakültesi'nin genç sanatçılarının seçilmiş yapıtlarından oluşan Deneyimin ötesi sergisi resim, heykel, seramik, yerleştirme, sahne tasarımı, grafik tasarım, fotoğraf ve sinema gibi zengin ifade olanaklarını biraraya getirirken estetik deneyimlerin de önemli bir zemini olmayı amaçlıyor. 10 Ağustos'ta başlayan sergi, 30 Eylül'e kadar devam ediyor olacak.

    Adres: Meşrutiyet Caddesi No.65 Tepebaşı - Beyoğlu - İstanbul

    Tel: 212 334 99 00

    Galeri SelvinGaleri Selvin yeni sezona, suluboya sanatının duayenlerinden geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren suluboya sanatçısı Ruzin Gerçin ile başlıyor. Ruzin Gerçin, başta iki kere UFACSI kişisel büyük ödülü olmak üzere uluslar arası ve ulusal ödüller aldı. Suluboya eserleri UNICEF sanat albümünde bulunmakta. Yurt içinde ve yurt dışında 57 kişisel sergi gerçekleştirdi ve ayrıca karma sergilere katıldı. Resim ve seramik eserleri özel ve kurumsal koleksiyon ve müzelerde yer almakta.

    Adres: Arnavutköy Dere Sok. No: 3 Arnavutköy,Beşiktaş/İstanbul

    Tel: 212.263 74 81

    Kare Art Gallery

    Kare Art Gallery, yeni sezonda 4 - 30 Eylül 2012 tarihleri arasında ziyaret edebileceğiniz bir karma sergiyle karşınızda. Mehmet Ayanoğlu, Emin çizenel, Tansel Türkdoğan, Mustafa Pancar, özcan Uzkur ve Can Aytekin, bu karma sergide karşınıza çıkacak olan sanatçılar...

    Adres: Abdi İpekçi Cad. Ada Apt. No: 22/8-9 K: 2-3 Nişantaşı / İstanbul

    Tel: 212 240 44 48

    Kaynak: Womenist.net / Kültür Sanat

    istanbul beyoğlu türkiye eylül Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title