Haberler

Emekli Terzi 50 Yıldır Biriktirdiği Eşyalarla Geçmişi Geleceğe Taşıyor

Güncelleme:

Düzce'nin Çilimli ilçesinde yaşayan antika meraklısı emekli terzi Sefer Kaya, 50 yıldır biriktirdiği eşyalarla geçmişi geleceğe taşıyor. Kaya, evinin bahçesindeki depoyu müze haline getirerek antika eşyaları sergiliyor.

Düzce'nin Çilimli ilçesinde yaşayan antika meraklısı emekli terzi Sefer Kaya, 50 yıldır biriktirdiği eşyalarla geçmişi geleceğe taşıyor.

Topçular Mahallesi'nde tek katlı müstakil evinde yaşayan 6 çocuk sahibi 84 yaşındaki Kaya, 50 yıl çalıştıktan sonra 2004'te emekli oldu.

Antika eşyalara merak duyan Kaya, zaman içerisinde biriktirdiği mutfak gereçleri, radyo, tüplü televizyon, dikiş makinesi, dönem kıyafetleri gibi malzemeleri sergilemek için evinin bahçesindeki depoyu "müze"ye çevirdi.

Emekli olduktan sonra bu antika merakı tutkuya dönüşen Kaya, 50 yılda biriktirdiği onlarca eşyayı kategorilere ayırarak özenle yerleştirdiği müzede izlenime sunuyor.

Evinin önündeki alanda ise eski tarım aletlerini sergileyen Kaya, geçmişte kullanılan eşyaları geleceğe taşımanın mutluluğunu yaşıyor.

"Geçmişin tanınmasına vesile olmak istedim"

Sefer Kaya, AA muhabirine, 50 yıl önce başlayan antika merakının tutkuya dönüştüğünü söyledi.

Zaman içerisinde çok sayıda antika eşya biriktirdiğini belirten Kaya, "Bunları biriktirmeye başladığımda, geçmişteki malzemeyi geleceğe aktararak geçmişin tanınmasına vesile olmak istedim. Yakın çevremdekiler, 'Bunları ne yapacaksın? Sen öldüğünde bunlar dağılır' dediler. Ben ölürsem elbet biri sahip çıkar." diye konuştu.

Kaya, zaman zaman okullardan gelen öğrencilerin evine gelip geçmişle ilgili bilgi aldığını anlatarak, "Ben de bazı okullara haber yolluyorum. 'Çocuklarınızı buraya getirin, bilgi alsınlar' diyorum. Emekli olduktan sonra bu işe daha da merak sardım. İlk makinemi buraya koydum. İlk maaşımla aldığım bisikletim burada. Buradaki birçok şeyin hatırası var. Hangi malzemeyi sorarsanız sorun, uzun süre anlatırım." ifadelerini kullandı.

Sergilediği eşyaların sayısını bilmediğini dile getiren Kaya, "Çocuklarım, torunlarım da çok meraklılar, soru soruyorlar. Çocuklarım bunları korur mu, bilmiyorum, onlara kalmış bir şey." dedi.

Kaya, ömrü yettiği sürece antika eşyaları meraklılarıyla buluşturmaya devam etmek istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Çilimli Düzce Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title